Zašto su „The Witcher", „Secret Invasion" i druge velike televizijske franšize razočarale gledaoce? 1Foto: Supplied by LMK / Landmark / Profimedia

Neuspeh jedne serije nije preveliko iznenađenje, ali kada se to istovremeno desi sa nekoliko franšiza od kojih se puno očekivalo, među kojima su The Witcher i Secret Invasion, postavlja se pitanje da li postoji neki zajednički razlog.

Već smo znali da je Henri Kavil završio sa ulogom Geralta, ali je fanovima obećano da će imati „herojski završetak“ svog dela priče koji će biti pravi oproštaj.

Umesto toga, stigao je prilično mlak kraj, koji je doveo do toga da poslednje dve epizode treće sezone budu najgore ocenjene od cele serije i da mnogi izraze svoje nezadovoljstvo.

U međuvremenu, Marvelova serija Secret Invasion, emitovana na servisu Disney+, takođe je dobila loše kritike i izneverila očekivanja mnogima koji su joj se nadali.

Finalna, sedma epizoda dobila je samo 7 posto na sajtu Rotten Tomatoes, a cela mini-serija dobila je najgore recenzije od skoro svih Marvelovih projekata.

Malo ranije, treća sezona serije The Mandalorian takođe je bila najlošije ocenjena, iako ipak bolje od gorepomenute dve serije.

A u drugom žanru, serija Special Ops: Lioness, iza koje stoji naizgled svemogući Tejlor Šeridan, takođe nije prošla najbolje i nije ispratila uspehe mnogih drugih njegovih drama.

U ovim situacijama, pojedinci iza projekata odlučili su da krive fanove i njihova očekivanja, što i nije baš najpametnija taktika.

Tomek Baginski, izvršni producent serije The Witcher, rekao je da je mnogo toga moralo da bude uprošćeno iz knjiga Andžeja Sapkovskog zbog američke publike i mlađih gledaoca koji najviše gledaju YouTube i TikTok.

Reditelj serije Secret Invasion Ali Selim rekao je da Marvel ima previše posvećenu bazu fanova koja daje loše ocene kada se razočara i upitao da li je njihov posao da ispune ta očekivanja.

Osim toga što je ovo gledanje pogrešno, jer ispunjavanje očekivanja fanova i jeste sastavni deo pravljenja serija, ono pokazuje još jedan trend zamora koji je prvo viđen na velikom platnu.

Uprkos tome, ljudi su dali šansu ovim serijama, ali glavne kritike su na račun scenarija i toga da preveliki izbor ne znači i da je u pitanju dobar izbor serija.

To je donekle i zbog toga što su se studiji takmičili ko će izbaciti više sadržaja što pre i ko će iskoristiti franšize za dodatnu zaradu.

Neki su čak i shvatili da to treba promeniti i rasporediti izlaske serija tako da ima dovoljno vremena i za njihovu produkciju i da fanovi ostanu zainteresovani za njih.

Međutim, kako su u toku štrajkovi glumaca i scenarista, ostaje pitanje koliko još sadržaja studiji imaju na lageru i kada će biti nastavljeno snimanje.

Izvor: Hollywood Reporter

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari