Zavedeni vetrom

Strip

Ostavite komentar


  1. ARDALEN nije tek bitno drugačiji strip senzibilitet već i jedan od retkih primera stripa nastalog u dijalogu sa savešću samog autora,unutrašnjim glasom,koji može da živi samo na horizontima slobode-ne u tamnici banalnih zahteva tržišnog fundamentalizma.Hvala Zoranu Penevskom na lepo promišljenom tekstu.

  2. Gospodin Penevski rečit i odličan, kao i obično. No, problem sa ovim tekstom je taj što se radi o predgovoru srpskog izdanja (koji bi mnogo lepše legao kao pogovor, zbog spoiler-a, no, dobro sad…).

    Ovo nije recenzija. A Danas je dnevni list, u kakvom bi trebalo da se nađe kraći tekst; osvrt, kritika, recenzija, a ne copy/paste predgovor jednog izdanja.

    Svaka čast koprodukciji Komiko/Modesty stripovi na ovom prelepom naslovu, ali je ovo jako loš marketinški potez. Uz dužno poštovanje, lepo je da stripovi budu zastupljeni u medijima, ali još lepše kad se to izvede na adekvatan način, a ne pošto-poto.

    1. Komentar je više nego ambivalentan. „Hvalim te, ali te kudim; sviđa mi se, ali mi se ne sviđa.“ Problem je u ambivalenciji komentatora. Tekst Penevskog je odličan. Funkcioniše jednako dobro i kao predgovor i kao esej u novinama. Propisivati šta treba da se nađe u Danasu mi pre liči na uredničko neiskustvo komentatora. Naprotiv, odličan potez Danasa. A tek upuštati se u dociranje o „jako lošem“ marketingu Komika i Modesty stripova mi zaista izaziva osmeh na licu.

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.