Završava se „BeoKul GradskaTura“ 1Foto: Zavod za zaštitu spomenika kulture grada Beograda

Projekat „BeoKul GradskaTura“ koji Zavod za zaštitu spomenika kulture grada Beograda već petu godinu za redom realizuje u saradnji sa beogradskim srednjim školama završava se u subotu 5.maja zajedničkom šetnjom učesnika donjim delom Dunavske padine, najavili su organizatori.

Šetnja počinje u 9.30 časova okupljanjem ispred najstarije sačuvane kuće u Beogradu u Ulici cara Dušana br.10. Učestvovaće učenici Prve beogradske gimnazije, Škole za dizajn, Devete gimnazije „Mihailo Petrović Alas“, Arhitektonske tehničke škole, Trinaeste beogradske gimnazije i Četrnaeste beogradske gimnazije.

Učenici će održati svoja predavanja na temu spomenika kulture koji se nalaze na ovom prostoru. Time će ukazati na značaj podizanja i širenja svesti o nepokretnom kulturnom nasleđu Beograda, kako među vršnjacima, tako i među širim građanstvom. Naši đaci su budući čuvari naše kulturne baštine a prvi korak u toj odgovornosti učiniće upravo u ovoj šetnji”, navodi se u saopštenju Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari