Završen 6. Juventafest, najbolja predstava "Sve je u redu" 1Foto: Juventafest

Članovi srpskog Teatra Gimnazijalac oduševili su sve u Pozorištu mladih Sarajevo predstavom „Sve je u redu“ i sasvim zasluženo osvojili Grand Prix 6. internacionalnog festivala srednjoškolskog teatarskog stvaralaštva Juventafest.

Predstava u režiji Dušana Blagojevića, prema tekstu Jasminke Petrović očarala je i publiku i žiri koji su činili Emina Minka Muftić, Slađana Zrnić i Igor Pavlović.

Žiri, pred koji je težak zadatak stavila selektorica programa Asja Krsmanović, dodelio je Specijalnu nagradu sjajnim i mnogobrojnim srednjoškolcima Druge gimnazije iz Maribora za mjuzikl „San letnje noći‟, kojim je u četvrtak u Narodnom pozorištu Sarajevo otvoren ovogodišnji Juventafest.

Svečanom otvaranju Festivala prethodilo je otvorenje izložbe predloga plakata studenata Akademije likovnih umetnosti, Odsek Grafički dizajn, u Galeriji Akademije likovnih umetnosti, što je uz predstave „San letnje noći“, „Samo san“, „Niskomasni život“, „Talas“, „Kontrolni“ i „Sve je u redu“ učinilo Juventafest bogatim i raznolikim.

Šesti Juventafest održan je od 13. do 17. septembra i ugostio je više od 150 mladih teatarskih stvaralaca iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Srbije i Češke. Publika je imala priliku da uživa u  šest izvrsnih predstava, a uspešno je realiziran i niz radionica za učenike i profesore koji su svoje radove predstavili u Centru kulture i mladih Opšine Centar, OJ Jelićeva. Svi učesnici boravili su u Sarajevu tokom pet festivalskih dana, a svoje druženje okončali su popodnevnim defileom od Ajfelovog mosta do trga ispred Narodnog pozorišta Sarajevo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari