Završen konkurs pirotske Narodne biblioteke povodom godišnjice od dodele Nobelove nagrade Ivi Andriću 1Foto: Pixabay/StockSnap

Povodom jubileja značajnog za srpsku kulturu, 60 godina od dodele Nobelove nagrade za književnost Ivi Andriću, Narodna biblioteka Pirot je raspisala literarni konkurs za starije osnovce i učenike srednjih škola o dve teme „Ivo Andrić – pisac za sva vremena“ i „Zvezdanog neba i ljudskog srca nikada se čovek neće moći nagledati“.

Budući da je pristigao veliki broj radova, odlučeno je da posebno budu nagrađeni učenici osnovne škole, posebno srednjoškolci, saopšteno je iz ove ustanove kulture.

U kategoriji osnovna škola prva nagrada pripada učenici osmog razreda Osnovne škole „Vuk Karadžić“ iz Pirota Sofiji Jovičić, druga učenici osmog razreda iste škole Andrei Kostić a treća učenici osmog razreda Osnovne škole „8. septembar“ Sari Ignjatović i učeniku sedmog razreda Osnovne škole „Vuk Karadžić“ Gabrijelu Iciću.

U kategoriji srednja škola, prvom nagradom nagradjen je učenik trećeg razreda Savremene gimnazije iz Beograda Uroš Tirnanić, druga nagrada pripala je učenici Osnovne i srednje škole „Mladost“ iz Pirota Bojani Redžić a treća nagrada pripala je učenici drugog razreda Gimnazije Pirot Katji Pejčić i učenici četvrtog razreda iste škole Lani Spasić.

Svečanost uručivanja nagrada najuspešnijim učesnicima konkursa održaće se u ponedeljak 20. decembra, saopšteno je iz Biblioteke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari