Završen Mostar film festival 1Foto: Facebook/Mostar film festival

Nagrada za najbolju žensku ulogu desetog po redu Mostar film festivala pripala je Kseniji Marinković za ulogu Vesne u filmu „S one strane“, dok je za najbolju mušku ulogu nagrađen glumac Stjepan Perić za ulogu u filmu „Ministarstvo ljubavi“.

Nagrada za najbolju žensku sporednu ulogu pripala je Nataši Petrović, za ulogu Katerine u filmu „Lazar“ redatelja Svetozara Ristovskog, kao i Dijani Vidušin za rolu u filmu „Ministarstvo ljubavi“.
Nagrada za najbolju mušku sporednu ulogu ravnopravno su podelili Goran Navojac za ulogu Mikija u filmu „Lazar“ i Muhamed Hadžović za ulogu Gavrila u filmu „Smrt u Sarajevu” Danisa Tanovića. Najboljim debitantom Mostar film festivala proglašen je David Todosovski za ulogu Zorana u filmu „Oslobođenje Skoplja“ u režiji Radeta i Danila Šerbedžije.

Žiri MOFF-a dodelio je i specijalno priznanje glumcu i reditelju Radetu Šerbedžiji, za film „Oslobođenje Skoplja“ za, kako su istakli, „kreaciju koja premošćuje vreme i služi očuvanja sećanja na jedno izuzetno umetničko delo iz sfere teatra koje je, sada u filmskom obliku, sačuvano od zaborava”.

Na ovogodišnjem Mostar film festivalu, koji je počeo 24. novembra, prikazani su filmovi u dečjem, studentskom, dokumentarnom i takmičarskom programu. Na otvaranju Festivala Stablo ljubavi za životno delo dodeljeno je glumačkim velikanima Draganu Despotu i Lazaru Ristovskom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari