Završena rekonstrukcija krova zrenjaninskog pozorišta, glumci se vraćaju na Dramsku scenu 1Foto: M.P. Zrenjaninsko pozoriste

Završeni su radovi na rekonstrukciji krova na zgradi zrenjaninskog Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ i od sutra će predstave ponovo biti izvođene na Dramskoj sceni tog pozorišta.

Za petak, 12. marta u 19.00, najavljeno je izvođenje predstave „Komandant Sajler“, dok je u subotu, u istom terminu, na repoertoaru „Don Žuan“.

Krajem oktobra prošle godine zbog obrušavanja dela plafona u glumačkom salonu tog pozorišta, građevinska inspekcija naložila je zabranu korišćenja te prostorije kao i dela bine, pa su predstave igrane u Kulturnom centru.

Do obrušavanja plafona došlo je zbog dotrajalosti krova na zgradi pozorišta koje predstavlja nepokretno kulturno dobro.

Novac za popravku krova obezbeđen je još krajem 2019. godine kada je u Ministarstvu kulture i informisanja Srbije potpisan ugovor o sufinansiranju projekta popravke krova i tavanice zgrade pozorišta, a na osnovu kojeg je ministarstvo izdvojilo četiri miliona dinara, uz učešće Grada Zrenjanina u iznosu od još oko dva miliona dinara.

Grad je od tada u nekoliko navrata raspisivao javnu nabavku za izvođenje radova na krovu i tavanici zgrade pozorišta za koju nije bilo zainteresovanih ponuđača, zbog čega su radovili obavljeni sa zakašnjenjem.

Sanacija je zahtevala obimne radove na krovnoj konstrukciji i svim njenim delovima, zamenu dotrajalih greda, krovnog pokrivača i oluka, popravku tavanice i oštećenja na unutrašnjim i spoljašnjim zidovima, nastala usled prokišnjavanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari