Zbog nezapamćene tragedije kulturne institucije odlažu svoje programe 1Foto: Haider Azim / Panthermedia / Profimedia

Premijera „Urnebesne tragedije“ u Narodnom pozorištu, brojni koncerti, gostovanja i predstavljanje planova SANU pod novim rukovodstvom odloženi su zbog proglašenja trodnevne žalosti u Srbiji, koja će trajati od petka od nedelje, piše Nova rs

Premijera Marvelovog filma „Čuvari galaksije“, koja je bila zakazana za večeras u Galeriji Beograd, kao i projekcije ovog ostvarenja u svim drugim bioskopskim salama, otkazane su zbog velike tragedije u Beogradu, saopštila je distributerska kuća Megakom, navevši da distribucija kreće tek od 10, odnosno 11. maja.

Predstavljanje programa Srpske akademije nauka i umetnosti u periodu od maja do septembra, kao i svih drugih aktivnosti pod novim rukovodstvom, na čelu s Zoranom Kneževićem, planirano za petak, pomereno je za 9. maj „zbog nezapamćene tragedije koja se jutros dogodila u beogradskoj osnovnoj školi“, saopšteno je iz SANU.

U petak je trebalo da bude održana premijera komada Dušana Kovačeviča „Urnebesna tragedija“ u režiji Jagoša Markovića u Narodnom pozorištu u Beogradu, međutim i to je zbog proglašenja trodnevne žalosti, odloženo.

Takođe i gostovanje Nacionalne opere i baleta Severne Makedonije s predstavom „Gospođice iz Avinjona“ koje je trebalo da se desi 6. maja.

Svi zakazani programi Narodnog pozorišta, počev od večeras do 7. maja, otkazani su, potvrdili su nam iz ovog teatra.

I pozorište Atelje 212 odložilo je sve planirane predstave od sutra sve do ponedeljka.

Dom omladine Beograda takođe je odložio sve planirane programe zbog dana žalosti.

Među njima su koncerti sastava Dža ili bu, Porto morto, Exploited, koji su bili zakazani za petak, subotu i nedelju.

A Festival nauke, koji je trebalo da se održi od 4. do 6. maja na Beogradskom sajmu, takođe je odložen zbog tragičnih događaja u OŠ „Vladislav Ribnikar“, dok će novi termin biti saopšten naknadno, naveli su organizatori.

I svi planirani programi Doma kulture Studentski grad odloženi su, a jedino će biblioteka biti dostupna posetiocima, a otkazano je otvaranje izložbe „Magija s porukom“ Milana Ignjatovića u Galeriji RTS, navodi se na portalu Nova rs.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari