Žestoka konkurencija za Zlatnu antenu 1

Festival domaćih igranih serija FEDIS održaće se 11. i 12. oktobra, po šesti put, u Galeriji 73 na Čukarici.

Pravo učešća na tradicionalnoj manifestaciji koja tretira serijski igrani program imaju TV serije iz Srbije: „Čizmaši“, „Komšije“, „Andrija i Anđelka“, „Prvaci sveta“ i „Vere i zavere“, kao i TV serije iz regiona: „Lud, zbunjen, normalan“ (BiH) i „Kud puklo da puklo“ (HR).

Idejni tvorac FEDIS-a, Nenad Milenković, najavljuje kvalitetan program i žestoku konkurenciju za nagradu Zlatna antena.

– Šestu godinu zaredom uspevamo da organizujemo manifestaciju koja tretira, afirmiše i podržava domaću produkciju. FEDIS je za to vreme stekao ugled, ali i poverenje, kako kod domaćih produkcija, tako i kolega u regionu. Smatram to našim velikim uspehom. Ove godine očekuje nas žestoka konkurencija za nagradu Zlatna antena u 10 kategorija i sa nestrpljenjem očekujemo Finalno veče kada ćemo znati koja je to TV serija bila najbolja u prethodnoj televizijskoj sezoni – istakao je Milenković.

Prvi dan manifestacije posvećen je glumcima koji su nas napustili između dva festivala: Velimiru Bati Živojinoviću, Draganu Nikoliću, Miloradu Mandiću Mandi, Marinku Madžgalju i Miri Stupici, a publika na FEDIS-u će se podsetiti njihovih glumačkih bravura u televizijskim serijama. Drugog dana festivala, osim dodela nagrade Zlatna antena, biće uručene i specijalne nagrade za sveukupan doprinos domaćoj TV produkciji i upriličen koncert songova iz naših najpopularnijih TV serija koje će izvoditi dramski sopran Zorana Iđuški. Manifestacija se održava pod pokroviteljstvom Gradske opštine Čukarica i uz podršku SOKOJ-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari