Dušan Kovačević: Živko Nikolić je dobio opkladu sa večnošću

Podsećanje na legendarnog jugoslovenskog i crnogorskog filmskog reditelja i scenaristu

Ostavite komentar


  1. Divno secanje na posebnog umetnika Zivka Nikolica.Pamti se i danas TV serija „Djekna…kada su beogradske ulice bile prazne u vreme emitovanja.Nijedan lik se ne moze zaboraviti i pored toliko proteklog vremena.Ziv je Zivko.

  2. Vesna Pecćanac bi trebala da dobije nacionalnu penziju da moze pristojno da zivi, izuzetna glumica i supruga velikog umetnika

  3. Mnogi bi trebali da Živkovo ime upišu crvenim slovom. Kakva praznina bi bila u našoj kinematografiji bez njegovih filmova.

  4. Bozanstveni Zivko Nikolic,velika steta sto nije snimio vise filmova,Trebalo bi cesce da prikazuju njegove filmove.Pozdrav dragoj Vesni,vest o njenom povratku na scenu me je jako obradovala.

  5. Jos jedan primer kako politika na ovim nasim prostorima moze sve, pa i da skrajne ovakvog umetnika. Njegovi filmovi listom zasluzuju naziv remek dela. To je bastina. Na zalost ovo je vec pravilo da umetnici za zivota ne mogu da zive pristojno od svog posla. Posle smrti se svi kunu u njih. Uzasni smo.

  6. Pouzdano znam da Vesna Pećanac živi u izuzetno teškim materijalnim uslovima.
    Situacija u kojoj se nalazi je izuzetno teška, što se naravno odražava na nju… Osim što je supruga velikog Živka, ona je takođe i vrsna glumica koja je svojim radom i te kako zaslužila nacionalnu penziju.
    Strašno je što se istorija ponavlja.

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.