Zlatna macola za pobednika: Međunarodni Slaughter festival horora i metala treći put 1Foto: Slaughter festival horora i metala

Treći međunarodni festival umetničkog horor filma i autorskih hevi metal bendova, održaće se od 5. do 7. jula 2024. godine na prostoru nekadašnje doljevačke klanice na ukupno 4 bioskopa i 2 stejdža.

Deo programa otvaranja festivala prvi put ce biti izveden na istorijskom lokalitetu tvrđave Korvin grad.

Ulaz za posetioce je i ove godine besplatan, a pored besplatnog ulaza, posetioci već sada mogu na zvaničnom portalu festivala da rezervišu i svoje besplatno mesto u kampu.

Program trećeg festivala činiće više od dvadeset umetničkih horor filmova, izložbe, performansi, oslikavanja murala, razgovori, radionice i 12 koncerata domacih i stranih bendova.

„Najviše prijava za učešće stiglo je iz Finske, nezvanične prestonice metal zvuka“, kažu organizatori festivala.

Jedini srpski festival strave i užasa – Slaughter Festival iz Doljevca, raspisao je konkurs za najbolji srpski kraktometražni film strave koji je otvoren do 25. juna.

Trajanje filma treba da bude od 5 do 30 minuta a ostali uslovi konkursa kako napominju organizatori festivalu su:

Da film obrađuje horor motive i teme, snimljene i režirane na horor način;
Da film nije javno dostupan na internetu (Youtube i drugde);
Da je godina produkcije 2023. ili 2024. a zemlja produkcije – Srbija.

Autori svoje filmove mogu slati u MPEG formatu, priloga ne većih od 10 Gb, preko Wetransfera, na imejl [email protected] ili, alternativno, putem zaštićene adrese ka jednoj od platformi (npr. Vimeo) gde se film može pogledati.

Uz adresu sa datotekom filma, obavezno poslati u imejlu i osnovne podatke: Naslov, godinu produkcije, ime scenariste i reditelja, kratak opis zapleta (do dve rečenice).

Najbolji filmovi biće prikazani na ovogodišnjem festivalu, u nekadašnjoj klanici u Doljevcu od, a najboljem među njima biće dodeljena nagrada Zlatna macola.

Prošlogodišnji laureat nagrade za najbolji domaći kratki film je „Bdenje“ reditelja Marka Marinkovića.

Organizatori festivala poručuju da će kao i ranijih godina, biti organizovan besplatan prevoz iz Niša i Leskovca

.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari