Zrenjaninski muzej realizovao posebne programe za mlade tokom kovida 1Foto: M.P. / Danas

Onlajn vodič kroz muzej, digitalni upitnici, internet stranica, digitalizacija umetnosti samo su neki do sadržaja koji su kreirani u zrenjaninskom muzeju sa namerom da i u vreme ograničenih aktivnosti, tokom pandemije, kultura i umetnost budu dostupni.

U protekle dve godine, od kada zrenjaninski Narodni muzej učestvuje u projektu Erasmus plus, posvećenom uticaju pandemije na radnike u kulturi i umetnosti u radu sa mladima, realizovano je više proograma i aktivnosti i upravo ti sadržaji biće predstavljeni javnosti naarednih dana, saopštili su iz ove ustanove.

Program Erasmus plus „Train2Sustain“ zrenjaninski Narodni muzej realizuje sa partnerskim organizacijama iz Austrije, Slovenije i Grčke, a predstavljanje projekta biće u Salonu Narodnog muzeja Zrenjanina, u petak, 28. aprila, sa početkom u 11 časova.

Menadžerka projekta je Jelena Gvozdenac Martinov, slikarka viši restaurator, finansijski saradnik za upravljenje projektom je Gordana Dukić, a saradnik Muzeja na ovom projektu bila je i Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin“, bibliotekari Vlada Tot i Tanja Graovac.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari