Nataša Bekvalac: Kuma Prajda 1Nataša Bekvalac Foto: Beoinfo

Poznata pevačica Nataša Bekvalac ovogodišnja je kuma Prajda, koji će biti održan u subotu, 18. septembra.

To je ponosno saopštio Beograd Prajd, organizator Nedelje ponosa i tradicionalne šetnje.

Tokom čitave muzičke karijere, Nataša Bekvalac bila je saveznica LGBTI+ zajednice u Srbiji.

I to nikada nije krila. Još 2016. godine je kao muzička gošća na Beograd Prajdu imala nastup i nedvosmisleno iskazala punu podršku Prajdu i LGBTI+ zajednici u Srbiji.

Prošle godine učestvovala je u kampanji Beograd Prajda „Šta nas žulja“, kako bi srpskoj javnosti stavila do znanja važnost usvajanja Zakona o istopolnim zajednicama.

Na svom koncertu u Beogradskoj areni 2019. godine, deo nastupa posvetila je podršci LGBTI+ osobama tako što je arenu osvetlila u duginim bojama. Iste godine proglašena je za gej ikonu.

Pred subotnju šetnju, Bekvalac je poručila da je Prajd jedan od najvažnijih simbola borbe za jednakost i slobodu. Naglasila je da niko nije jednak dok svi nismo jednaki i da niko nije slobodan dok svi nismo slobodni i pozvala na solidarnost „kako bismo izgradili bolje društvo za sve nas“.

Nataša Bekvalac će 18. septembra ulicama Beograda šetati zajedno sa LGBTI+ osobama za ljubav, a nakon šetnje, u parku Manjež, kako je najavila, garantuje spektakularan nastup.

Rođena je 25. septembra 1980. godine u Novom Sadu. Njen otac je Dragoljub Bekvalac, nekadašnji fudbaler i trener. Majka Mira je učiteljica. Ima dve sestre, Draganu i Kristinu.

Već sa devet godina učestvovala je na dečjem festivalu „Deca pevaju hitove“, zajedno sa grupom Regina, a naredne godine nastupila je u tada veoma popularnoj dečjoj emisiji Muzički tobogan.

Osnovnu školu i gimnaziju pohađala je u Novom Sadu, a završila je Višu trenersku školu.

Prvi album pod nazivom „Ne brini“ objavila je još 2001. a samo godinu dana kasnije objavljuje i drugi „Ništa lično“, sa kog se izdvojila pesma „Mali signali“. Treći album objavila je 2004. pod nazivom „Stereo ljubav“ sa pesmama „Navika“, „Ponovo“, „Nikotin“… Izdanje „Dobro moje“ objavljuje 2007., a naredne godine i CD „Ljubav, vera, nada“.

Potom slede albumi „Ne valjam“, „Original“, brojni dueti i singlovi. Oprobala se i u glumi, pa je tako dobila ulogu Drage Mašin u mjuziklu „Tajna Crne ruke“.

Bila je udata za vaterpolistu Danila Ikodinovića, s kojim ima ćerku Hanu.

U braku je kratko bila i sa rukometašem Ljubomirom Jovanovićem, kao i sa Lukom Lazukićem, s kojim je dobila ćerku Katju i koga je optužila da ju je pretukao.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.