Za ljubitelje životinja i one bez kućnih ljubimaca 1

Neobično iskustvo za sve mlade čitaoce, ali i za njihove roditelje, nastavnike, vaspitače… nova knjiga Aleksandre Urošević (1985) – Luče i Silvija, pojavila se nedavno u izdanju Lagune.

Reč je, u stvari, o dve knjige.

U njoj se nalazi niz priča koje pripoveda devojčica Silvija, a kad čitalac knjigu okrene naopačke, počinje niz priča za koje je zaduženo mače Luče.

Devojčica Silvija i mačence Luče su najbolji prijatelji. I ništa nije smešnije i zabavnije od toga kako Silvija otkriva svet oko sebe, i kako Luče svojim mačjim okicama gleda šta sve postoji u njihovom stanu. Mnogo neobičnih situacija, mnoštvo drugačijih pogleda na iste događaje, i naravno – mnogo, mnooogo smeha!

„Silvija i Luče su rođeni istog dana i od tada su nerazdvojni“, kaže autorka, dodajući, „dobro, ponekad se i razdvoje, ali bez brige, svakako se ponovo nađu, bar na sredini knjige. Dok rastu zajedno, odvojeno nas izveštavaju o svim svojim saznanjima o svetu koji ih okružuje, a najradije nam pričaju jedno o drugom“.

Ovo je knjiga o sasvim posebnom odnosu koji mogu da imaju samo ljudi sa svojim ljubimcima i ljubimci sa svojim ljudima.

„Knjiga je namenjena svim ljubiteljima mačaka i životinja uopšte, kao i onima koji nemaju kućne ljubimce – njih će knjiga naučiti kako da ubede svoje ukućane da usvoje neko čupavo, brkato, repato stvorenje!“ (Autorka vam namiguje.)

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.