Danas podkast: Vazduh u Srbiji među najzagađenijim u svetu - šta možemo i moramo da učinimo povodom toga? (VIDEO) 1Foto: Anđela Petrović Dizajn: Radenko Topalović

Nova epizoda podkasta Danasa dostupna je na platformama Podcast.rs, Apple Podcasts, Google Podcasts, Stitcher i Spotify.

U novoj epizodi Danas podkasta razgovarali smo sa Vladimirom Đurđevićem, profesorom Fizičkog fakulteta i klimatologom i Dejanom Lekićem iz Nacionalne ekološke asocijacije.

Prošle godine Novi Pazar je bio najzagađeniji grad u Srbiji, Beograd je sve češće među najzagađenijim prestonicama u svetu. Država je konačno usvojila dokument u kom „priznaje“ da postoji problem sa zagađenim vazduhom, te da zbog toga godišnje prerano umre 11.200 ljudi.

Šta država sve može da učini da poboljša kvalitet vazduha, a kako mi kao pojedinci možemo da pomognemo, ali i da se zaštitimo. Da li zaštitne maske i prečišćivači pomažu i ko bi u svakom slučaju trebalo da ih ima?

Snimanje ovog podkasta sponzorisao je Philips.

Epizodu možete da poslušate i na platformi PODCAST.RS.

Ako Vam se dopala ova epizoda, pratite nas i želite da nas podržite, možete to učiniti članstvom u Klubu čitalaca Danasa na ovom linku:

Klub čitalaca Danasa

Kao članovima našeg Kluba svako veče ćemo vam na mejl adresu slati PDF izdanje Danasa, pre nego što se taj broj pojavi na kioscima. A ako Vam je papir ipak draži, možete da se pretplatite i na naše štampano izdanje:

Hvala što pratite naš rad.

Vaš Danas

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari