1 od 5 miliona: U subotu govori Marko Vidojković, studenti šetaju do Platoa 1Foto: Facebook/1od5miliona - oficijelna stranica

Novi protest pod nazivom „Jedan od pet miliona“ održaće se sutra u Beogradu u 18 časova na Platou ispred Filozofskog fakulteta, a na skupu će govoriti pisac Marko Vidojković, nakon čega će građani krenuti u protestnu šetnju.

Kolona će od Platoa krenuti do zgrade Predsedništva, nakon toga do Radio-televizije Srbije (RTS) i na kraju do zgrade „Politika“. Studenti Fakulteta političkih nauka, Fakulteta organizacionih nauka, Saobraćajnog i Farmaceutskog fakulteta, Elektrotehničkog fakulteta, kao i Visoke škole elektrotehnike i računarstva sutra takođe organizuju šetnju pod nazivom „Budite(se) studenti #Jedan od pet miliona“.

Studentska šetnja do Platoa počinje u 15 časova ispred studentskog doma „4. april“ u ulici Vojvode Stepe 320.

Određen broj profesora i nastavnika nekoliko fakulteta Univerziteta u Beogradu, kuluturnih radnika i advokata takođe su uputili podršku građanima koji protestuju.

Prvi protest protiv nasilja pod nazivom „Stop krvavim košuljama“ održan je u Kruševcu 30. novembra 2018, zbog napada na jednog od lidera Saveza za Srbiju Borka Stefanovića i još dvojicu aktivista u tom gradu. Od 8. decembra protesti se organizuju svake subote u Beogradu.

Zahtevi su se iz subote u subotu dopunjavali, pa je od RTS-a zatraženo da protestima posveti pet minuta u svojim informativnim programima, jednako izveštavanje o svim političkim opcijama na javnom medijskom servisu ali je traženo i da se pronađu počinioci i nalogodavaci ubistva predsednika GI SDP Olivera Ivanovića.

Potom je zatražena ostavka ministra unutrašnjih poslova Srbije Nebojše Stefanovića i generalnog direktora RTS-a Dragana Bujoševića i urednika Informativnog programa Nebojše Lj. Stefanovića.

Upućen je poziv na dogovor i zahtev opoziciji da iznese konkretan plan građanima šta će učiniti da promene sistem u Srbiji i u kojoj će građani birati servis građana a ne vlast.

Protesti se petkom i subotom održavaju i u drugim većim gradovima u Srbiji, poput Niša, Novog Sada, Kragujevca, Čačka, Smedereva i drugih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari