Arhiva Foto: predsednik.rs

Opraštajući se od, kako je rekao, dragog prijatelja, Vučić je istakao da je prilježnošću ambasadora Lija ekonomska saradnja Srbije i Kine u snažnom zamahu, nabrojavši velike zajedničke projekte i kineske investicije, poput Hestila, Ziđina i Ling Longa. On je izrazio zahvalnost i rukovodstvu NR Kine i kineske Komunističke partije, što su se opredelili da sa našom zemljom grade strateško partnerstvo i čelično prijateljstvo.

Ambasador Li je rekao da je bio počastvovan i srećan što je predstavljao Kinu u Srbiji, u kojoj se nekada školovao i za koju su, kako je rekao, vezani i on i njegova porodica. Takođe je zahvalio na nesebičnoj podršci i pomoći, koju su mu tokom rada u Srbiji, pružili predsednik Vučić i Vlada.

Vučić je Liju poželeo da uskoro ponovo poseti Srbiju, u kojoj je ostavio duboki trag, najavljujući da će mu, za sve što je uradio za srpsko-kineske odnose, biti dodeljeno visoko državno odlikovanje. Li je Vučiću uručio novogodišnju čestitku predsednika Sija, kome je srpski predsednik uzvratio sa najboljim željama za napredak Kine i blagostanje prijateljskog kineskog naroda.

„Radujem se svim uspesima prijateljske Kine, uveren da će, uz snažno, mudro i odvažno liderstvo predsednika Sija I KP Kine, biti nastavljeno uspešno sprovođenje reformi i realizacija postavljenih visokih ciljeva“, rekao je Vučić, navedeno je u saopštenju. Li je, i poslednjeg dana svog boravka u Srbiji, izneo niz konkretnih ideja i predloga za nove zajedničke srpsko-kineske projekte.

Povezani tekstovi