Aleksić: Policija u službi krađe izbora 1FoNet Milica Vuckovic

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je danas da je u Negotinu tokom lokalnih policija protivzakonito privela predstavnike te stranke u Opštinskog izbornoj komisiji i članove stranke koji su „SNS uhvatili na delu kako krade izbore i to snimili“, umesto da hapsi odgovorne za krađu, a policajac je fizički napao advokata koji zastupa uhapšene.

„Između ostalih, uhapšen je i mladić koji je snimio predstavnike SNS-a kako direktno kradu na biračkom mestu, a nisu uhapšeni oni koji kradu. Uhapšeni su članovi biračkih odbora iz redova Narodne stranke koji su na licu mesta uhvatili članove iz SNS-a sa duplim spiskovima i listićima i spiskovima za glasanje od kuće“, rekao je Aleksić novinarima u Negotinu, a saopštila NS.

Aleksić je istakao da je u toku „pljačka izbora uz podršku policije i državnih institucija, koje su stavljene u službu SNS-a i izborne krađe“.

„Poručujem časnim policajcima da ne dozvole da budu iskorišćeni za kršenje zakona, jer oni moraju da služe svim građanima, a ne SNS-u. Narodna stranka će pružiti pravnu pomoć svima koji su uhapšeni. Evidentiraćemo sve nepravilnosti i obavestićemo javnost i domaće i međunarodne institucije“, naveo je Aleksić.

On je podsetio da je prethodno nezavisnim posmatračima zabranjeno da nadgledaju izbore u Negotinu.

Generalni sekretar Narodne stranke Stefan Jovanović rekao je da su među pozvanima na informativni razgovor i predstavnik Narodne stranke u OIK, kao i njegov zamenik, čime su onemogućeni u obavljanju službene dužnosti, što predstavlja pritisak na članove biračkih odbora.

„Oni su udaljeni sa biračkih mesta, jer je cilj SNS-a da neometano pokrade izbore. Pored hapšenja, predstavnici Narodne stranke u biračkim odborima onemogućeni su da uđu na biračka mesta i obave uvid u proces glasanja“, rekao je Jovanović.

Jovanović je dodao da „policija nije obrazložila hapšenje, nego je predstavnicima Narodne stranke uručila pozive na kojima piše da se jave odmah u svojstvu građana, što je protivzakonito postupanje policije i krivično delo vezano za izborne radnje“.

„Protiv policajaca ćemo podneti krivične prijave. Sličnom akcijom je u Lučanima 2018. godine rukovodila Dijana Hrkalović, koja je sada u zatvoru, i pozivamo policajce da ne sprovode takva naređenja jer time čine krivična dela“, rekao je Jovanović.

Nosilac liste Narodne stranke na lokalnim izborima u Negotinu Krsta Stanković Njenjulović rekao je da su privedeni predstavnici te stranke na biračkim mestima Sikole i Urovica, koji su u policijskoj stanici u Jabukovcu, kao i da su hapšeni na drugim biračkim mestima.

Građani Negotina i Mionice danas glasaju za lokalne parlamente.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari