Ambasador SAD informisao Dačića o situaciji na Bliskom istoku 1Foto: BETAPHOTO/ MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA SRBIJE/ OGNJEN STEVANOVIĆ/ MO

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić sastao se danas u Beogradu sa ambasadorom SAD u Srbiji Entoni Godfrijem koji ga je upoznao sa aktuelnom situacijom na Bliskom istoku, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

„Ambasador Godfri je, polazeći od jučerašnjeg izlaganja predsednika Donalda Trampa, informisao ministra Dačića sa aktuelnom situacijom na Bliskom istoku i izneo stavove SAD po pitanju aktuelne krize u odnosima sa Iranom“, navodi se u saopštenju.

Dačić je rekao da Srbija podržava mirno rešavanje sporova putem dijaloga i izneo očekivanje da će u narednim danima doći do smirivanja tenzija.

Šef diplomatije Srbije je podvukao i da Srbija osuđuje napad na ambasadu SAD u Bagdadu koji se dogodio 31. decembra 2019. godine, zalažući se principijelno za poštovanje nepovredivosti svih diplomatsko-konzularnih predstavništava u skladu sa odredbama Bečke konvencije o diplomatskim odnosima.

Dačić i Godfri su tokom razgovora izrazili obostranu spremnost za unapređenje ukupne bilateralne saradnje i osnaživanje odnosa dve zemlje kroz jačanje konstruktivnog i dinamičkog dijaloga, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari