Basara: Opozicija kao i vlast hoće samo hvalospeve (VIDEO) 1Foto: Miloš Đošić/Danas Online

Poznati pisac Svetislav Basara, odgovarajući na pitanja građana sa Tvitera, izjavio je da podjednako kritikuje vlast i opoziciju, ali da i jedni i drugi žele samo hvalospeve i čuju samo kritike.

„Kao što vlast vidi kritike upućene na njen račun, tako i opozicija vidi samo te kritike. Kao vlast i opozicija, ovakva kakva je danas, nadajmo se da će biti bolja, želi samo hvalospeve. Ona ih pritom ne zaslužuje jer je potpuno neaktivna, defanzivna… zapravo polovina struktura Vučićeve vlasti“, objasnio je Basara.

Komentarišući primedbe da samo kritikuje aktuelnu opoziciju i nekadašnju vlast, Basara je naveo da među predstavnicima vlasti i opozicije postoji jedan vašarsko-seoski sindrom.

U komentarima njegovih kolumni otvaraju se pravi mini forumi u kojima čitaoci debatuju i razmenjuju svoja mišljenja. Jedna od zapaženijih je diskusija o nastanku sveta.

„Ako imamo slobodu izbora, nema razloga da se neko ne opredeli bilo za kreacionističku, bilo za evolucionističku. Religija nije ni u kakvoj suprotnosti sa naukom, zapravo ne vidim nikakav sukob interesa“, istakao je Basara i dodao sa ne zna zašto bi to bilo koga uopšte interesovalo danas.

Koje, kako je rekao, „najgluplje pitanje“ postavlja svaki dan i na njega odgovara, sprema li neko novo književno delo i šta kaže na pitanje „Hoće li Srbija ostati u limbu zvanom ‘Iznad istoka i Zapada’?“ saznajte na zvaničnoj Instagram stranici portala Danas – @danas.rs.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Dnevni list Danas (@danas.rs)

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

75 reagovanja na “Basara: Opozicija kao i vlast hoće samo hvalospeve (VIDEO)”

 1. Basara Auf Wiedersehen, srecno ti u onom smeću kupljenom od nasih para….svako nadje sebi meru, ocigledno si ti svoju nasao.

  • A koje nije kupljeno od naših para samo su neke lepše oprane u modernijim mašinama na zapadu pa vraćene kao nove a ono i second hand je za njih glanc

 2. Ne postoji „sloboda izbora“ naučnih činjenica, nego sloboda da se istraži i DOKAŽE istina. Ne može postojati „sloboda izbora“ da se odbace dokazane naučne činjenice, a prihvate opovrgnute hipoteze, takve stvari nisu pitanje ličnih sloboda nego pitanje zločina prema tuđem radu i naučnom napretku.

  • Dobro ste napisali,samo stvar nije tako jednostavna,naučnici su takođe ljudi sa svojim ograničenjima i nastupaju sa željom da budu u pravu i kad nisu.To važi i za vhunske naučnike koji se bave fundamentalnim stvarima.To je razlog zašto nemamo objektivno sučeljavanje saznanja.Nego imamo monologe u kojima se mišljenje prezentuje kao činjenica,bez prihvatanja sumlje koja je osnova za Nauku.

   • Da ne bi „sumlje“, pa da se
    delimicno i uvazi ovo sto rekoste. Ovako, sumlja odvlaci paznju.

   • Volela bih da znam odakle vam zakljucak: „To važi i za vhunske naučnike koji se bave fundamentalnim stvarima.To je razlog zašto nemamo objektivno sučeljavanje saznanja.“, koji nema blage veze sa NAUCNICIMA! Zato sto oni, za razliku od strasnih nacionalista, vec vekovima, vise ili manje, ali postojano, RAZMENJUJU svoja znanja i iskustva. Jos manje je znano da “ ..imamo monologe u kojima se mišljenje prezentuje kao činjenica, bez prihvatanja sumnje koja je osnova za Nauku.“ Onaj ko nema sumnje i nedokazano prihvata cinjenice NIJE naucnik. U te spadate i vi.

    • Govorio sam o stanju u domenu teorija o nastanku života,nema potrebe da me ružite,stanje je tako kako je

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.