Basara: Opozicija kao i vlast hoće samo hvalospeve (VIDEO) 1Foto: Miloš Đošić/Danas Online

Poznati pisac Svetislav Basara, odgovarajući na pitanja građana sa Tvitera, izjavio je da podjednako kritikuje vlast i opoziciju, ali da i jedni i drugi žele samo hvalospeve i čuju samo kritike.

„Kao što vlast vidi kritike upućene na njen račun, tako i opozicija vidi samo te kritike. Kao vlast i opozicija, ovakva kakva je danas, nadajmo se da će biti bolja, želi samo hvalospeve. Ona ih pritom ne zaslužuje jer je potpuno neaktivna, defanzivna… zapravo polovina struktura Vučićeve vlasti“, objasnio je Basara.

Komentarišući primedbe da samo kritikuje aktuelnu opoziciju i nekadašnju vlast, Basara je naveo da među predstavnicima vlasti i opozicije postoji jedan vašarsko-seoski sindrom.

U komentarima njegovih kolumni otvaraju se pravi mini forumi u kojima čitaoci debatuju i razmenjuju svoja mišljenja. Jedna od zapaženijih je diskusija o nastanku sveta.

„Ako imamo slobodu izbora, nema razloga da se neko ne opredeli bilo za kreacionističku, bilo za evolucionističku. Religija nije ni u kakvoj suprotnosti sa naukom, zapravo ne vidim nikakav sukob interesa“, istakao je Basara i dodao sa ne zna zašto bi to bilo koga uopšte interesovalo danas.

Koje, kako je rekao, „najgluplje pitanje“ postavlja svaki dan i na njega odgovara, sprema li neko novo književno delo i šta kaže na pitanje „Hoće li Srbija ostati u limbu zvanom ‘Iznad istoka i Zapada’?“ saznajte na zvaničnoj Instagram stranici portala Danas – @danas.rs.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Dnevni list Danas (@danas.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari