Basara: Opozicija kao i vlast hoće samo hvalospeve (VIDEO)

Pisac odgovarao na pitanja sa Tvitera

Ostavite komentar


    1. Ako je suditi po narodnoj izreci, da je najlakse naci manu dobrom coveku, jer ih ima vrlo malo, onda citajuci ove komentare zakljucujemo da je jako bitan.

  1. Basara Auf Wiedersehen, srecno ti u onom smeću kupljenom od nasih para….svako nadje sebi meru, ocigledno si ti svoju nasao.

    1. A koje nije kupljeno od naših para samo su neke lepše oprane u modernijim mašinama na zapadu pa vraćene kao nove a ono i second hand je za njih glanc

  2. Ne postoji „sloboda izbora“ naučnih činjenica, nego sloboda da se istraži i DOKAŽE istina. Ne može postojati „sloboda izbora“ da se odbace dokazane naučne činjenice, a prihvate opovrgnute hipoteze, takve stvari nisu pitanje ličnih sloboda nego pitanje zločina prema tuđem radu i naučnom napretku.

    1. Dobro ste napisali,samo stvar nije tako jednostavna,naučnici su takođe ljudi sa svojim ograničenjima i nastupaju sa željom da budu u pravu i kad nisu.To važi i za vhunske naučnike koji se bave fundamentalnim stvarima.To je razlog zašto nemamo objektivno sučeljavanje saznanja.Nego imamo monologe u kojima se mišljenje prezentuje kao činjenica,bez prihvatanja sumlje koja je osnova za Nauku.

      1. Da ne bi „sumlje“, pa da se
        delimicno i uvazi ovo sto rekoste. Ovako, sumlja odvlaci paznju.

          1. Kakva forma, takva i sustina komentara. A etiketom koju ste mi prisili, sebe ste legitimisali.

        1. Sumljom sam nazvao kritično razmatranje dokaza. Ako se to izuzme onda smo u polju verovanja a to nije nauka

      2. Volela bih da znam odakle vam zakljucak: „To važi i za vhunske naučnike koji se bave fundamentalnim stvarima.To je razlog zašto nemamo objektivno sučeljavanje saznanja.“, koji nema blage veze sa NAUCNICIMA! Zato sto oni, za razliku od strasnih nacionalista, vec vekovima, vise ili manje, ali postojano, RAZMENJUJU svoja znanja i iskustva. Jos manje je znano da “ ..imamo monologe u kojima se mišljenje prezentuje kao činjenica, bez prihvatanja sumnje koja je osnova za Nauku.“ Onaj ko nema sumnje i nedokazano prihvata cinjenice NIJE naucnik. U te spadate i vi.

        1. Govorio sam o stanju u domenu teorija o nastanku života,nema potrebe da me ružite,stanje je tako kako je

  3. Jedini koji je oduvek prezirao ‘hvalospeve’ je nas Svebas.
    Svima je poznato da je njegov a potreba za paznjom i ego, velicine zrna pirinca.

  4. Slazem se. N1 i Nova svaki komentar koji je kritika opozicije cenzurise.tako da gradjani znaju sta se desava i kakva je opozicija. Uostalom niko nikad nije odgovarao nizasta od politicara, osim nekoliko gubitnika koje su zrtvovali da se narod raduje nakon 5. oktobra. Svi su u izbornim kampanjama obecavali pravdu, a evo sad je Srbija najkorumpiranija drzava Evrope, a mozda i sveta.

    1. Cekaj, ti na vlasti imas izdajnika, lazova, egomanijaka… coveka koji drzi sve poluge vlati u svojim rukam, koji je unistio institucije i pretvosrio Srbiju u svoju prciju a ti bi da kritikujes opoziciju koja nema nista?!
      Prethodni nisu bili dovoljno dobri ali ovi su najgori. Nema gorih od ovih.

      1. Ne vredi, Miki, prosecan Srbin to ne razume, a od manjine koja razume (ukljucujuci i Basaru) mnogi se prodaju „za kavurmu“, sto rece Balasevic.

      2. @miki rudinski Slažem se sa svim što ste napisali , osim poslednje rečenice ! Dakle , postoje gori i od ovih ! To će biti sledeći koji „zajašu“ . Jer , od kad ja pamtim , a pamtim poodavno , uvek su sadšnji bili gori od prethodnih ! Ne vidim , zašto bi se desio izuzetak . A . postoji i izreka u mom selu , koja kaže da postoji sve gore od gorega . To se kod nas obistinjava neprekidno . Bar , otkad ja pamtim .

    1. Kao prvo, vi sto niste sendvicari naucite da se recenica pocinje velikim slovom. Kao drugo, do sada vam je Basara bio vrh. Divili ste se njegovim kolumnama.

    1. Svetislav Basara je odlican srpski pisac. Pisac je covjek koji pise knjige, dobre ili lose. Basara pise odlicne knjige.

      1. Sve to stoji,ali ste zaboravili i da dodate da je licemerna poltroncina i cankolizac svih vlasti koje se izmenise ovde.Recju,djubre.

        1. To ne znam jer ga ne poznajem. Citajuci njegove kolumne nisam mogao da dodjem do takvog zakljucka. Kolumne su mu zanimljive i prilicno inteligentno napisane, a kao sto vec rekoh, knjige su mu odlicne.

    2. Pisac, novinar, autor vise romana, zbirki pripovedaka i eseja. A ko ste vi kada postavljate takvo pitanje, a recenicu pocinjete malim slovom?

    1. Pravo pitanje ko je to u Srbiji opozicija.Sve liči na jeftino pozorište.Ne verujem da se neko seća nekog lidera opozicije da je eksploatisan od strane vlasti kao Đilas.A u isto to vreme diktatura sve očiglednija I sve jača.Sa časnim izuzetkom Marinike Tepić ostatak „opozicije“čeka da ih neko drugi ustoliči.I uvek priča“još je rano“.A suštinski je bukvalno minut do 12.“Selo gori a opozicija se češlja“.

  5. Sa moje tacke gledista – sve tacno. Najvaznije – Basara je javno govorio da ce Jeremic, Bosko… i uopste nacionalisticka (najgoreg tipa) i dobro poznata ekipa rasterati 1 od pet miliona cim se popnu na binu, to se i desilo a onda se svi i dalje prave slepi u ime optimizma, nade i „dosta je to sto im oni rade“. Znaci treba to jos koji put? U redu, onda da ne kvarimo savrseni plan. Da je opozicija slusala kritiku dok je bila na vlasti i danas bi bila na vlasti. Pratim kolumnu zato sto se bavi fenomenima a ne politickim podvalama i magarcenjima. Da li cu je pratiti u Kuriru ne znam. Iz licnih principa. Probacu, pa ako bude zesce gazio SNS kulturni model, ako bude prstom pokazivao citaocima Kurira na glupost, nakaznost, nepravdu, bezakonje…sto je sad izazov, onda OK. I to bas svojim jezikom, nazvati glupana glupanom, djubre djubretom, intelektualnu drolju intelektualnom droljom i naravno zatucanog, zaparlozenog srpskog vola iz pripovetke Radoja Domanovica kako mu prilici. U stvari nije OK. Bolje je od toga.

    1. Slažem se sa Vama u cellini i celosti. Takođe sam fenomenološki posmatrala sadržaj kolumne.
      Ne znam hoće li se Basari i u Kuriru zamerati Jelena Trivan, rad u Sl. glasniku, tast i sve ono čega je u Danasu bilo čak i za pijacu previše, a bez ikakve veze sa pisanjem.
      Pošto sam jednom postupila po ‘Zapuši nos i glasaj za DOS’, od mene je dosta i to sa Kurirom ne mogu da izvedem. Sada ću u miru dočitati sve Basarine knjige.
      Želim mu da ga bar neko od te nove publike razume kad krene da im drma kavez, jer ovde to nije urodilo plodom.

  6. Басара је преласком на ново радно место самог себе преместио из супе у помије.

  7. Procitah Basovu kolumnu u Kuriru, na zalost. I sta kazem? Bljak, bas dziberski pokusaj da se, kao duhovito, objasni „transfer“ u Kurir.. Zalosno i razocaravajuce, od talentovanog pisca i cesto, lucidnog kolumniste. Njegovi tekstovi pored „Staniji sevnule s*se“ i slicnih bljuvotina? Mora da je bila ponuda koju nije imao srca da odbije.

  8. Vlast je dosta uradila i uradice još
    Opozicija to Zloupotrebljava
    Pogotovu onaj Djilasov Intervju o vakcinama i ko da se njima vakciniše
    E tu ga ugasio nacisto

  9. Kreacionizam je veliko zlo jer opovrgava evoluciju. Upravo smo svedoci jedne evolucije ,a ne nečijeg svevišnjeg plana. I još nešto nauka nije dogma nego se bazira na dokazima i pokušajima. Ako nije dobar rezultat,loša je pretpostavka. I srećno u režimskom listu!! Ja te neću čitati,a još manje kupovati tvoje knjige.

  10. Bas redovno ubada sustinu. Mnogi ga ne kapiraju tj tu vrstu cinizma, oguglalosti a dalekovidost i uopstavanje im nikako ne odgovara, nekako bi da ga ukalupe sto i rade. Aprolo religije i nauke, to ne lazna dilema, mnogi velikani vere i podviznici su oni velikani nauke na kojima sve danas pociva. A sto se vere tice i kolicine racionalizacija koje su svojstvene ljufuma, ima ih jednako kod svih pa tako i kod vernika/naucenjaka. Dogmi i kod jednih i kod drugih a takodje i cinjenica.

  11. Čujem da će Basara imati kolumnu u nekom Kuriru. To će biti razlog više da taj Kurir ne čitam.
    Nadam se, i razlog više da nastavim sa čitanjem Danas, posebno kad Basara ovde utihne. Neka pređe u svoje jato i tamo opravdava što se opravdati ne može.

  12. Basara, što se tiče stava tzv. kreacionizmu, glup si ne k’o jedan točak, nego si tuplji od sva četir’ fijakerska kotača.

    Jebala te „sloboda izbora“ u konkretnom slučaju.

    Samo si ušte eden tupoglavi serbski religtard. Inteligentan tek toliko da bi bio prosečan pisac. Razum i zdravo razmišljanje ič, ništa, nada….

  13. „Religija nije ni u kakvoj suprotnosti sa naukom…“

    ***

    Bolke nastavite sa horoskopima. Za bolje niste. Nadam se da će vam CPN uskratiti saradnju.

  14. Zasto vest nije da vas je Basara napustio i presao da pise kulumnu za Kurir?Vi mu niste ni zahvalili na saradnji javno a licno gospodin Basara je presao tamo gde mu je odavno i mesto…svaka ptica svome jatu leti!Stim sto u Srbiji za pare svi ce u vladajuce jato…kao i g.Basara!U njegovom zargonu…bas de us**o!

  15. bas mi je drago basara sto te ovi verni opozicionari ovako napusavaju… lizao si im guze godinama i dodvoravao, a evo kako ti vracaju…. ali dobro proci ce i to pa ces ponovo biti normalan i bez straha ces da pljujes opoziciju posto je to 100 puta inspirativnije nego ovo drugo…

    1. Vlast ! A je li to nesto dobro ! Ma kako moze biti dobro . Inace se ne bi zvalo vlast ! Zasto covece upotrebljavas termin „Vlast“? Kako ti se ne prevrne zeludac ? Evo , ja jedva napisah !

  16. Nekako se sziče utisak sa je Basara pobegao zbog Đilasa pobegao da piše kolumne na drugom mestu.

  17. Jak udarac za Danas je ovaj potez S.B.
    Među najuzaludnijim vrstama komunikacije je dijalog istomišljenika.

  18. Što se mene tiče – odlazak Basare iz Danasa nisam primetio. Odavno ne čitam njegovu kolumnu, a on me ne zanima ni kao čovek.
    Eto prilike Danasu da taj prostor koristi za nešto bolje.

  19. To je ta ,,demokratska“ opozicija! Čovek je sve lepo rekao vezano za te kvazi demokrate.

  20. Da li se neko pita sta hoce narod. Dok samo se razmislja o vlasti i opoziciji stajace se na istoj poziciji

  21. Basara nije vise pozeljan na portalima opozicije jer ne govori o njima u superlativu! Strasno zaista! Pa sta o njima ima dobro da se kaze.

  22. Gospodine Basara, cim ste izneli svoj stav, optuzice vas da ste izdajnik. Nazovi opoziciji ne odgovara bilo kakva kritika jer od sujete i bezobrazluka ne znaju sta ce.

  23. Kritika je nekad dobra, ali kad nije zlonamerna. Kritika pomaže da se promeni određeni odnos prema nečemu i smatram da vlast ozbiljne kritike uvek uvažava, ali da su opozicionarni lider ti koji se najviše vređaju, kada ih neko napada.

  24. Basarini komentari vređaju opoziciju jer govori istinu o njihovom nejedinstvu, borbi za prevlast unutar opozicije i njihovoj nesposobnosti da pobede Aleksandra Vučića.

  25. Ko nije u stanju da primi kritiku taj nije u stanji ni da vodi narod. Opozioni lideri smatraju da su svi njihovi postupci ispravni i da su zato bogom dani da protiv njih niko ne sme da kaže ništa loše. Mislim da se ljudi iz vlasti bolje ponašaju kada ih neko kritikuje, i bolje prihvataju kritike od predstavnika opozicije.

  26. Nazalost vecina medjija u Srbiji je podeljena na ,,vlast,, i ,,opoyiciju,, valjalo bi izvestavati javnost objektivno i istinito. Al dobro… neka svako sudi po onome sto vidi na delu….

  27. Upravo iz tog razloga ovakva opozicija kakvu je danas imamo, nema šanse da pobedi na izborima, jer narod u njoj ne vidi ništa novo niti drugačije.

  28. Papir trpi svašta pa je tako Zoja,koja inače deli „intelektualne packe“uspela da pročita kolumnu S.Basare. Samo je molim da kaže gde.Mislim na kolumnu u kuriru.Mora da joj Basara dostavlja tekst unapred jer prva kolumna u kuriru izlazi 3 januara.Što se transfera tiče verovatno je novac u pitanju ali to neće biti adekvatna satisfakcija za pad u tabloidno blato koje konzumira zna se ko.

  29. Samo neostvaren i iskompleksiran čovek,da ne kažem loš nije u stanju da podnese kritiku na svoj račun.

  30. Crni Basara , koliko si dobio za transfer koji onomad si odradio. Nećeš da pišeš za Đilasove medije. Živ nisam da sačekam kolumnu u kuriru i tvoje reolike na Staroslovenskom jeziku . Moram da pitam prosečnog kupca kurira (kupca ne čitača) o čemu ti trabunjaš ,dal će znati da mi objasni. Nego ti ,blago meni da kreneš da crtaš ,čitaoci lista u kom si angažovan najviše vole da gledaju slike. Kakve crne rubrike ,komentari.. Baš me zanima koliko će ti prostora dati da iskažeš svoju misao. Ovako kako se ja tebi sada obraćam ,tako se predsedmik obraća ljudima za koje misli da nisu ljudi,da nisu vredni da žive, pa ti kažem ,navikavaj se. Molim te staroslovenski da ti bude obavezan ,da vidim kako te shvata običan narod

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.