Bastaću stigao poziv iz policije posle incidenta ispred gradske Skupštine 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

Samo nekoliko sati nakon održane konferencije za štampu na kojoj je osnivač Kancelarije za lokalne i inovativne politike (KLIP) pozvao gradske fukcionere da podnesu ostavke i raspišu vanredne gradske izbore, stigao je odgovor, ali ne od gradskih funkcionera, nego od pravosudnih organa, saopštila je danas ova organizacija.

“Kao i svaki prethodni put kada sam javno govorio o nestručnosti i bahatosti gradskih čelnika, usledilo je zastrašivanje, pritisci i montiranje procesa protiv mene od strane sluga naprednog režima – tabloida i organa pravosuđa. U istom danu kada sam zamenika gradonačelnika nazvao ‘Vučićev Vesić’ otkucan je i uručen mi je poziv da se prvog narednog radnog dana javim u policijsku stanicu”, kaže Bastać i dodaje da mu je dobro poznat manir vlastodržaca da svaki put kada neko glasnije uputi kritiku na račun njihovog rada, potežu sva sredstva kako bi uplašili i diskreditovali protivnika.

Podsetimo, juče je uoči sednice Skupštine grada Beograda Bastać kritikovao predlog budžeta za narednu godinu, kao i rad gradonačelnika i zamenika gradonačelnika.

“Ne plašim se pritisaka, sudskih poziva, lažnih svedoka i izmišljenih priča i nastaviću da insistiram na tome da se izbori u Beogradu održe već u prvoj polovini 2021. godine i nastaviću da pozivam opoziciju na saradnju u cilju spašavanja Beograda”, poručuje Bastać ističući da ovakva reakcija naprednjaka pokazuje koliko zapravo strahuju od udruživanja opozicije u Beogradu.

Bastać je i zapitao hoće li „napredna mašinerija“ sada organizovati i „linč umetnika Pijaniste“ koji im je na maestralan, sebi svojstven način pokazao šta Beograđani misle o njima, njihovim ukrasima i njihovom načinu vođenja grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari