Bela Palanka: Naprednjacima 74 odsto glasova 1Foto: Pirotske vesti

SNS je osvojila je 74 odsto glasova na lokalnim izborima danas održanim u Beloj Palanci.

Prema podacima Opštinske izborne komisije, na drugom mestu po broju osvojenih glasova je lista SPS-JS s podrškom od 14,8 odsto glasova. To znači da će naprednjaci u lokalnom parlamentu imati 24 mandata, a SPS-JS pet. Na lokalne izbore je danas izašlo 81 odsto upisanih birača.

Premijer Srbije i predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izjavio je tokom večeri za RTS da su naprednjaci osvojili 75 odsto glasova na lokalnim izborima u Beloj Palanci. On je precizirao da su to podaci na osnovu obrađenog materijala sa 34 od ukupno 37 biračkih mesta.

„Zahvalan sam građanima na ogromnoj podršci i poverenju, naše je da to opravdamo“, izjavio je Vučić i dodao da su građani u Beloj Palanci glasali za svoje ljude koje poznaju na lokalu, te da bi druge stranke, na primer SRS, dobile više da su bili republički izbori.

Na izborima su učestvovale četiri izborne lista stranaka i koalicija, i jedna grupa građana. To su „Srpska napredna stranke-Aleksandar Vučić“, „Dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka“, „PUPS – Milan Krkobabić“, „Ivica Dačić – Socijalistička partija Srbije – Jedinstvena Srbija“ i grupa građana „Demokratska opozicija za Belu Palanku“.

Izbore su bojkotovale opozicione partije Socijaldemokratska stranka SDS, Demokratska stranka, Liberalno-demokratska partija i pokret Dosta je bilo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari