Bocan-Harčenko: Ako Srbija želi, Rusija je spremna na nove aspekte u rešavanju Kosova 1Foto: FoNet/ MOD

Rusija je spremna da razmotri nove aspekte učešća u rešavanju kosovskog pitanja ukoliko Srbija to bude želela, izjavio je ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko u intervjuu za RIA Novosti.

„Uz sve trenutne poteškoće u odnosima sa Zapadom, pitanje Kosova se pojavljuje u kontaktima sa, na primer, baš Evropskom unijom. Ukoliko Beograd bude izašao sa nekim novim elementima kada je reč o ulozi Rusije, te ideje mogu da budu razmotrene, što smo već isticali i na najvišem nivou“, rekao je ruski ambasador, prenosi Sputnjik.

Istovremeno, Bocan-Harčenko je podsetio da je učešće Rusije u rešavanju kosovskog pitanja sada pre svega određeno njenom ulogom kao stalnog člana Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.

„Ovo je najvažnije jer je problem Kosova deo agende Saveta bezbednosti. To je mnogo važnije, veće i principijelnije od aktuelnih pregovora, jer je pri bilo kom razvoju dijaloga moguće samo rešenje koje zadovoljava interese Beograda i koje može da podrži SB UN“, istakao je ambasador.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

4 reagovanja na “Bocan-Harčenko: Ako Srbija želi, Rusija je spremna na nove aspekte u rešavanju Kosova”

  • Nazalost ruska politika po pitanju Kosmeta se jos nije promenila i ako je Putin vec 21 godinu na vlasti. Jos se Rusi drze Jelcinovog resenja za Kosmet iz 1997.godine, koje je katastrofalno u koje se odlicno ugradio i Slobodan Milosevic, a profitira iskljucivo Bil Klinton, jelcinovi naslednici i Angela Merkel.
   Zasto Putin nema svoje resenje za Kosmet pravo je pitanje za Bocan Harcenka. Te izjave -podrzacemo sve ono sto Srbija smatra da je dobro za nju su se malo izlizale. Cini se da Rusima ovde odgovara ZAMRZNUT KONFLIKT da bi obuzdavala EU, dok istovremeno EU, GB i SAD non-stop raznim non-pejperima i sporazumima koje prema Srbiji ne postuju ni u jednoj tacki pokusavaju da nas nateraju na dobrovoljno priznanje nezavismosti Kosmeta, kako bi besplatno koristili nase rudno bogatstvo u izmestenim termoelekteanama iz Nemacke na Kosmet i drugim fabrikama, jer iz Eu ih isteruje regulativa tzv.zelene ekonomije koja predvidja da se do 2030.godine desetkuju ti zagadjivaci zivotne okoline. To je neiskreno partnerstvo, pa makar je i od jedne velike sile. Ipak su za Srbe Rusi oduvek bili posebni, jer smo Sloveni pravoslavci i uvek na meti istih neprijatelja.Zasto Rusi tako malo cene nase partnerstvo znaju samo oni. Ipak ono sto se nama desilo sa Kosmetom moze da se desi svakom, onda ce valjda bolje razumeti.

 1. Ista politika Rusije. Da skrene paznju Zapadu sa problema u Ukrajini – hajde malo da u vatru „ubacimo“ Kosovo. Na nasu zalost, sve je to jasno Zapadu, a da li je jasno Vucicu- zivi bili pa videli. Samo da Rusi odustanu pre…, a ne kao 1999.g. – nakon bombardovanja.

  • @Milos Mijailovic

   Kako si izanalizirao situaciju, svaka cast. Ti si garant neki strucnjak, zar ne?

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.