Britanski ministar: Srbija i Velika Britanija potpisale sporazum kojim se sprečava uticaj Rusije 1Foto: BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO

Britanski ministar odbrane Ben Volas izjavio je da su tokom njegove ovonedeljne posete Srbiji dve države potpisale značajan sporazum kojim se sprečava uticaj Rusije.

Volas je za britanski Telegraf rekao da je u interesu Londona da bude „angažovan u postjugoslovenskom razvoju“, i dodao da će Velika Britanija pomoći Srbiji da se odupre ruskom „zlobnom uticaju“ i „manipulaciji“, prenosi Radio Slobodna Evropa.

„U našem je interesu da pomognemo zemljama poput Srbije da budu otporne na zloćudne aktivnosti i uticaje. Na mestima gde vidimo delovanje drugih država, slabljenje zemalja ili njihovo podrivanje ili pokušaj manipulacije njima, u našem je interesu, naravno, da pružimo podršku tim zemljama“, rekao je Volas.

Volas je za Telegraf rekao i da Velikoj Britaniji ne smeta što Srbija ima prijateljske odnose sa Rusijom, „jer je Srbija vojno neutralna“.

Britanski ministar se u sredu i četvrtak u Beogradu sastao sa najvišim zvaničnicima Srbije, uključujući predsednika Aleksandra Vučića i ministra odbrane Nebojšu Stefanovića.

Nakon sastanka Volasa i Stefanovića, Ministarstvo odbrane je saopštilo da su dva ministra potpisala Aranžman o unapređenju saradnje u oblasti odbrane, ne navodeći njegove detalje.

U tom saopštenju je navedena Stefanovićeva ocena da su dve države potpisivanjem Aranžmana o unapređenju saradnje u oblasti odbrane „izrazile spremnost i opredeljenje za nastavak intenzivne bilateralne saradnje između dva ministarstva i dve vojske“.

Ministarstvo odbrane demantovalo je danas pisanje londonskog „Telegrafa“, koji je razgovor sa britanskim ministrom odbrane Benom Volasom objavio pod naslovom „Velika Britanija potpisala ugovor sa Srbijom protiv malignog uticaja Rusije“.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

23 reagovanja na “Britanski ministar: Srbija i Velika Britanija potpisale sporazum kojim se sprečava uticaj Rusije”

  1. Ако је у прошлости неко на Србију вршио „злобан утицај“ и „манипулацију“, то је била Велика Британија.

  2. Колико је пута у прошлом веку Русија бомбардовала Београд? Молим? Ни једном! Немачка три пута, Велика Британија два пута.

  3. A kada če biti potpisan sporazum da se V, Britanija makne sa Balikana kako nas ponovo ne bi bombardovala kao 99-te. Rusija je nas vekovni prijatelj za razliku od vas!

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.