Ministarstvo odbrane demantovalo pisanje londonskog "Telegrafa" 1Foto: BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO

Ministarstvo odbrane demantovalo je danas pisanje londonskog „Telegrafa“, koji je razgovor sa britanskim ministrom odbrane Benom Volasom objavio pod naslovom „Velika Britanija potpisala ugovor sa Srbijom protiv malignog uticaja Rusije“.

Povodom netačnih medijskih napisa, a radi istinitog obaveštavanja javnosti, Ministarstvo odbrane ukazuje da tokom posete ministra odbrane Velike Britanije Bena Volasa Srbiji nije potpisan bilo kakav dokument u kojem se pominje Rusija, niti je Volas bilo gde to izjavio, navodi se u saopštenju.

Ističe se da su tokom te posete potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović i Volas potpisali samo Aranžman između Ministarstva odbrane Srbije i Ministarstva odbrane Ujedinjenog Kraljevstva o unapređenju saradnje u oblasti odbrane, u kojem se ne pominje Ruska Federacija.

Predmet Aranžmana je razvoj bilateralne saradnje u oblasti multinacionalnih operacija, vojne obuke i obrazovanja, održavanje bilateralnih vežbi, razmatranje unapređenja saradnje u kopnenom i vazduhoplovnom domenu i sajber odbrani, unapređenje saradnje u oblasti ABHO, jačanje mogućnosti za saradnju odbrambenih industrija i naučno istraživačkih institucija, kao i međusobno pozivanje na godišnje vojne sportske manifestacije i takmičenja, precizira se u saopštenju.

„Telegraf“ je objavio da je britanski ministar odbrane rekao da je sa Srbijom potpisan sporazum o borbi protiv ruskog uticaja i da će „Britanija pomoći Srbiji da se odupre ruskom malignom uticaju“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari