Brnabić: Da nadležni izvrše ozbiljnu kontrolu svega o čemu je pričao Koluvija 1Foto: FoNet/Vlada Srbije Slobodan Miljević

Premijerka Ana Brnabić rekla je večeras da očekuje da sve državne institucije izvrše ozbijnu kontrolu svega onoga što je optuženi za uzgajanje marihuane na farmi Jovanjica Predrag Koluvija rekao u intervjuu Vladimiru Đukanoviću.

Koluvija je, u tom intervjuu, rekao da je od njega traženo iz kabineta tadašnjeg ministra policije da krivicu za proizvodnju marihuane prebaci na Andreja Vučića i da će onda biti slobodan, preneli su ranije beogradski mediji.

Brnabić je u emisiji „Hit tvit“ na Televiziji Pink rekla da, ako je tačno to što je Koluvija rekao, da je to onda bio državni udar i atak na predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

„Plan je bio da Andrej završi u zatvoru ali meta je bio Aleksandar Vučić“, rekla je ona.

Brnabić je navela i da je bila preneražena dok je slušala taj intervju.

„Ukoliko je tačno to što je Koluvija rekao, onda je zastrašujuće koliko je bio razvijen taj mehanizam u državnim institucijama, strašno mi je i bila sam prenaražena dok sam slušala intervju“, rekla je ona.

Prema njenim rečima, ako je tačno to što je govorio Koluvija, onda je to bio ogroman skandal.

Brnabić je ocenila i da deo opozicije okupljen oko Stranke slobode i pravde, Demokratske stranke i Narodne stranke nema nikakav politički program i da zato preti i vredja članovima Srpke napredne stranke SNS) što je, kako je naglasila, „nedopustivo“.

Ona rekla da članovi tihi opozicionih stranaka sebe smatraju elitom a, kako je navela, „nas iz SNS za neobrazovane, krezube, sendvičare…“

„To je deo njihove politike, to ne iznenadjuje, to je njihova politika, to jedna vrsta fašizma“, rekla je ona.

Dodala je i da oni svim ljudima iz SNS, „kažu da će, kada dodju na vlast, završiti u logoru“, te naglasila da je to nedopustivo.

Na prethodnu konstataciju u emisiji da i članovi SNS , opoziciju nazivaju huljama, kriminalcima, ona je odgvorila da u tome „nema dve strane“.

„Mi ovde nemamo dve strane, nismo ni približno isti, ne da nismo isto nego nismo ni slični“, rekla je ona.

Rekla je da pretnje članovima SNS dolaze i od „urednika takozvanih nezavisnih medija koji“, kako je navela „kažu da svi će oni zavrsiti u logorima“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari