Brnabić: Moguća rekonstrukcija Vlade 1Foto: Beta/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Premijerka Srbije Ana Brnabić nije isključila mogućnost rekonstrukcije Vlade i istakla je da će u poslednjih šest meseci mandata „otvoriti četvoro očiju“ da njeni ministri daju 100 odsto.

Brnabić je novinarima u Beogradu rekla da neće dozvoliti opuštanja u narednih šest meseci, a kampanja će se voditi posle radnog vremena. Prema njenim rečima, rekonstrukcija nije tabu tema u vladi koju vodi i za promene su uvek spremni ako neko ne radi najbolje što može ili se umorio.

Brnabić je konstatovala da je ta tema zamrznuta prošle godine kada su odnosi na Kosovu i Metohiji postali teži nego uobičajeno, jer se nije želeo otvarati prostor za dodatne nestabilnosti u trenutku kada postoje mogućnosti da se podrije bezbednost Srba na Kosovu i Metohiji.

Ona je navela da, kao neko ko je došao iz privatnog sektora, bila je često svedok da se u poslednjih šest meseci mandata ministri opuste, čekaju hoće li ostati na toj poziciji i ništa se ne radi. Moja vlada nastavlja i ubrzava, ministri se ne opuštaju, a kampanja će se voditi van radnog vremena. Moje angažovanje će biti intenzivnije nego ranije, naglasila je Brnabić. Ona je rekla i da ima nameru da se učlani u Srpsku naprednu stranku i da će o brojnim razlozima za taj čin govoriti kad do njega dođe.

Na pitanje o protestu taksista, Brnabić je rekla da to nije prvi protest, ali nije ni način da građani trpe. Vlada je otvorena za razgovor i dijalog, ali Zakon (o prevozu putnika u drumskom saobraćaju) mora da se poštuje. Ne možete sada, što imate mogućnost da blokirate ulice, ucenjujete građane i utičete na vladu, naglasila je Brnabić. Razumem sve što kažu, apele, ali zakon mora da se poštuje, ponovila je ona. Ministar državne uprave lokalne samouprave Branko Ružić odbacio je navode taksista da je on registrovao udruženje CarGo, navodeći da to čini Agencija za privredne registre. Zakoni moraju da se poštuju, ali i čitaju, rekao je Ružić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari