Brnabić: Netačni i besmisleni navodi na nisam pomenula Rezoluciju 1244 u UN 1Foto: Fonet/AP

Predsednica Vlade Srbija Ana Brnabić odbacila je danas kao netačne i „potpuno besmislene“ navode da u Ujedinjenim nacijama nije pomenula Rezoluciju 1244 i da je, iako to nije spomenula u govoru u Generalnoj skupštini UN, „potpuno jasno na šta je mislila“.

To su potpuno besmislene spekulacije nekog ko nema čime pametnijim da se bavi, nego širi lažne vesti, rekla je Brnabić novinarima na konferenciji o elektronskom poslovanju u Narodnom muzeju.

Ona je objasnila da je na skupu „Akcija za mir“ u UN prethodnog dana govorila o Rezoluciji 1244.

Ja sam jasno i glasno pomenula Rezoluciju 1244 kad sam govorila dan pre u okviru ‘Akcija za mir’, kad sam apelovala da se Misija UNMIK ne smanjuje i da se potpuno poštuje Rezolucija 1244 Saveta bezbednosti, i to svi znaju, posebno onaj ko je bio u UN, podvukla je Brnabić.

„Iako to nisam rekla u govoru u Generalnoj skupštini, potpuno je jasno na šta sam mislila“, objasnila je ona.

Spomenula sam, spominjemo uvek, spominjemo na sastancima, dodala je premijerka i ukazala da se to vidi po tome koliko je Vlada Srbije uspešna u povlačenju priznanja jednostarano proglašenog Kosova.

Ona je izjavila da se nekadašnji šef diplomatije Vuk Jeremić, kojeg je nazvala „ministar na steroidima“, nije bavio priznavanjem Kosova, niti je svim zemljama tražio papir o priznanju, odnosno nepriznavanju Kosova.

Brnabić je, na pitanje novinara, rekla da ne bi komentarisala video snimak njenog susreta u UN sa šefom diplomatije Kosova Bedžetom Pacolijem.

Ne mogu da budem od onih jadnih ljudi koji moraju da demantuju, umesto da se bave svojim poslom. Nemam šta da komentarišem Pacolija, tamo su bili u hodniku, a ne verujem da će ikada moći da budu bilo gde osim u tom hodiniku, zaključila je Brnabić.

To je što je, moramo da ih trpimo takvi kakvi su, istakla je Brnabić, govoreći o predstavnicima kosovskih Albanaca u UN za vreme Generalne skuštine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari