Brnabić: Srbija je na dobrom putu 1Foto: FoNet/Vlada/Slobodan Miljević

Srbija je na dobrom putu i to pokazuje priliv direktnih stranih inveticija, izjavila je danas u Subotici predsednica Vlade Ana Brnabić, nakon što je u okviru obelezavanja godinu dana rada vlade posetila nemačku kompaniju „Norma grupa“.

Brnabić smatra da je vlada u proteklih godinu dana, u saradnji sa privrednom, uspela dodatno da poboljša uslove poslovanja.

Neto priliv direktnih stranih investicija u prvih pet meseci ove godine je 1,1 milijardu evra, što je za skoro 160 miliona više nego u istom periodu prošle godine, istakla je Brnabić, koja je fabriku Norma grupe obiša sa potpredsednikom grupe Tomasom Krausom, predsednikom Privredne komore Srbije Markom Čadežom i vojvođanskim premijerom Igorom Mirovićem.

Ona je ocenila da Srbiji treba više investitora poput Norma grupe, za koju je ocenila da su društveno odgovorna kompanija.

Kraus je rekao da Norma grupa uspešno posluje i da ima razvijenu distributersku mrežu širom sveta, kao i da svojim klijentima nudi inovativne proizvode.

Čadež je izrazio zadovoljstvo dijalogom sa vladom i činjenicom da se u usvajanju propisa uvažava mišljenje privrednika.

Kao primer je naveo Zakon o privrednim društvima, navodeći da je uvaženo 70 odsto preporuka.

Članovi kabineta Ane Brnabić će danas popodne na konferenciji za novinare na Paliću predstaviti rezultate rada u proteklih godinu dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari