Bulatović: Nedimović nije na radnom mestu, nije na njivi - gde je i šta radi? 1Foto: FoNet/ Ministarstvo poljoprivrede

„Subvencije po hektaru u Srbiji su 35 evra, a u Evropskoj uniji 255 evra. Gorivo za poljoprivredu je bez akciza u Hrvatskoj, Mađarskoj, Rumuniji, a u Srbiji nema subvencionisanog goriva. EU je zbog korone donela odluku da pomogne poljoprivredna gazdinstva od 7.000 do 50.000 evra, a naša država nema za jednokratnu pomoć, izjavio je Dejan Bulatović, potpredsednik Stranke i pravde u današnjem FB live na poljoprivrednim talasima.

On je u selu Pavlovci sa Milenkom Vujićem, predsednikom Inicijativnog odbora SSP u Rumi posetio porodično dvorište domaćina Damira Vuge.

Bulatović kaže da je poljoprivredni proizvođač opljkačkan zahvaljujući lošim merama države, pa se osvrnuo na stanje u srpskim selima kao i na težak, nezavidan položaj paora:

„Ova porodica obrađuje 50 jutara zemlje, ekonomsko dvorište je puno plemenite živine i krupne stoke, a sve to prati i pristojna poljo mahenizacija. I pored svega toga ova porodica je prinuđena da radi negde i nešto pored sopstevenog poseda, jer od svoga rada na svojoj zemlji ne može da živi. Tačnije, glava porodice radi kao vulkanizer. Dakle, subvencije su praktično nedostupne za sve one koji nisu članovi Srpske napredne stranke. Ko je naprednjak ko donosi glasove dobija subvencije. Pošten i radan domaćin nema nikakve šanse da ostane i opstane na selu“, ukazuje Bulatović.

On se na kraju uključenja u obratio rečima:
„Ministar Nedimović nema vremena za paore,iako je kabinetski ministar nije na radnom mestu, nije na njivi.Pa gde je , šta i za koga radi ?“, javno pita Dejan Bulatović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari