Član Narodne stranke u Trsteniku hapšenjem sprečen da postavi pitanje Vučiću 1Foto: Savez za Srbiju

Potpredsednik Narodne stranke Zdravko Ponoš je na konferenciji za novinare Sveza za Srbiju na kojoj su otkriveni identiteti napadača na predsednika Levice Srbije Borka Stefanovića, skrenuo pažnju na incident koji se dogodio u Trsteniku.

„Član Narodne stranke Bojan Petrović je na društvenim mrežama najavio da će prilikom otvaranja fabrike u Trsteniku predsedniku Srbije postaviti dva pitanja. Međutim, pre nego što je uspeo da dođe do mesta gde je Vučić otvorio fabriku, njega je presrela policija i odvela u stanicu, zajedno sa petogodišnjim detetom, gde se i dalje nalaze“, rekao je Ponoš i dodao da je Petrović praćen čitavo jutro od strane policije.

Ponoš je istakao da pitanja koja je Petrović hteo da postavi predsedniku Srbije glase: „Zašto ste ugasili Prvu petoletku i ostavili bez posla 2 500 radnika i kada ćete Skupštini Srbije podneti izveštaj o pregovorima o Kosovu?“

Potpredsednik Narodne stranke apelovao je na policiju da svoj posao radi u skladu sa zakonom.

„Predsedniku Srbije poručujem da ne može da uhapsi pet miliona ljudi samo zato što žele da mu postave pitanja koja se njemu ne dopadaju, a čak i da može, prekasno je počeo“, rekao je Zdravko Ponoš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari