Crna Gora i dalje ne dozvoljava ulazak iz Srbije 1Foto: www.wikipedia.org

Crnogorsko koordinaciono telo za zarazne bolesti danas je odlučilo da građanima Srbije i dalje ne bude dozvoljeno da slobodno ulaze u Crnu Goru.

Odluka o otvaranju prema Srbiji može biti doneta tek nakon što bude poznat zdravstveni ishod nedavnog sportskog događaja u Beogradu na kojem je dopušteno prisustvo desetina hiljada gledalaca čime je proizveden visoki epidemiološki rizik, navodi se u saopštenju.

Kako je ranije saopšteno svi novozaraženi u Crnoj Goru su stigli iz Srbije te je jasno da je odlazak crnogorskih građana na fudbalski derbi Partizan-Zvezda koji je igran u Beogradu doveo do povećanja broja inficiranih.

Prema poslednjim informacijama, u Crnoj Gori je zaraženo 13 osoba, navelo je Nacionalno koordinaciono telo (NKT).

U Crnu Goru uz negativan rezultat PCR testa na SARS-CoV-2 akreditovane laboratorije, star ne više od 48 sati može se ući iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Kosova, Turske, Izraela, Poljske, Rumunije, Italije i Ukrajine.

Danas su formirane tri liste država zavisno od broja aktivnih i novih slučajeva infekcije korona virusom, trenda kretanja broja inficiranih i ukupnog odgovora određene države na pandemiju uzimajući u obzir dostupne informacije o aspektima kao što su kapaciteti za testiranje, nadzor, praćenje kontakata, liječenje i izveštavanje.

Bez ograničenja u Crnu Goru mogu ući rezidenti Alžira, Angole, Andore, Antigve i Barbuda, Australije, Austrije, Bahama, Barbadosa, Bruneja, Bugarske, Butana, Češke, Danske, Dominike, Eritreje, Estonije, Etiopije, Fidžija, Filipina, Finske, Gambije, Gane, Grčke, Grenade, Grenlanda, Gruzije, Gvajane, Gvineje, Holandije, Hrvatske.

Na spisku su i Indonezija, Irska, Island, Istočni Timor, Jamajka, Japan, Jordan, Južna Koreja, Južni Sudan, Kambodža, Kamerun, Kenija, Kina, Kipar, Kirgistan, Komorska ostrva, Kongo, Kostarika, Kuba, Laos, Letonija, Liban, Liberija, Libija, Litvanija, Luksemburg, Madagaskar, Mađarska, Malavi, Malta, Malezija, Mali, Maroko, Mauricijus.

Bez ograničenja su i Mauritanija, Meksiko, Mjanmar, Monako, Mongolija, Mozambik, Namibija, Nepal, Niger, Nigerija, Nikaragva, Njemačka, Norveška, Novi Zeland, Obala Slonovače, Palestina, Papua Nova Gvineja, Paragvaj, Slovačka, Ruanda, Sejšeli, Senegal, Slovenija, Somalija, Šri Lanka, Sudan, Švajcarska, Sveta Lucija, Sveti Kristofer i Nevis, Sveti Vinsent i Grenadini, Tadžikistan, Tajland, Togo, Trinidad i Tobago, Tunis, Uganda, Urugvaj, Uzbekistan, Venecuela, Vijetnam, Zambija i Zimbabve.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari