Dačić: Izlet Haradinaja u Hagu pretvoren u političku farsu 1Dačić Foto: FoNet/MSP

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocenio je danas da je „izlet“ kosovskog premijera u ostavci Ramuša Haradinaja u Specijalno tužilaštvo u Hagu „pretvoren u političku farsu“.

Taj izlet Haradinaja je pretvoren u političku farsu, zato što je bilo jasno da će otići tamo na svega nekoliko sati, u ovom slučaju je bilo sat vremena, i da će onda biti pušten, izjavio je Dačić na televiziji Pink.

On je dodao da će sva saslušanja u Hagu biti zatvorena za javnost, a da li će nakon toga protiv pripadnika OVK biti podnete optužnice ostaje da se vidi.

Da ne izražavamo unapred sumnju šta će se desiti, ali jedno je sigurno – ceo ovaj proces je izdejstvovan velikim međunarodnim pritiskom posle izveštaja Dika Martija o zločinima OVK, kazao je Dačić.

Kako kaže, nije poznato koliko smo daleko od prvih optužnica u ovom sudu. Mi nemamo nikakav uvid u to šta se tamo dešava, jer saslušanja nisu otvorena za javnost, istakao je Dačić, podsetivši da Srbija ima neprijatna iskustva sa nekim drugim tribunalima.

Dodao je da je nepoznanica ko će se sve naćo i na listi optuženih.

Ono što sigurno znam je da se u zatvoru u Ševeningenu prazni čitav jedan sprat da bi mogli da se smeste oni koji će odgovarati pred ovim sudom, i za neke postupke koji se vode protiv Ruande, naveo je Dačić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari