Dačić: SAD nisu na pravoj strani oko Kosova 1Ivica Dačić Foto: FoNet/MSP

Kao da su oni (Sjedinjene Države) podrškom Kosovu na pravoj strani, kaže za Danas ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, odgovarajući na pitanje kako komentariše jučerašnju tvrdnju američkog ambasadora u Srbiji Kajla Skota da je Srbija „na pogrešnoj strani istorije“.

Dačić za naš ističe da je „Srbija u oba rata bila na njihovoj (američkoj) strani, a oni, na kraju, izabraše one koji su u oba rata bili protiv njih“, uz napomenu da nema više šta da doda svojoj izjavi.

Kajl Skot je juče putem Tvitera poručio: „Narod Venecuele gladuje pod nelegalnom vladavinom diktatorskog režima. Više od 50 država Latinske Amerike, Severne Amerike i Zapadne Evrope stale su uz narod Venecuele i privremenog predsednika Gvaida. Srbija je na pogrešnoj strani istorije.“ Uz takvu objavu, postavio je „link“ sa Tanjugovom vešću da je ministar Dačić primio zamenika ministra spoljnih poslova Venecuele Ivana Hila, koji boravi u Beogradu 19. i 20. februara u okviru svoje evropske turneje.

Kako je preneo RTS, Dačić je ocenio da Srbiju i Venecuelu karakteriše dugo prijateljstvo, „koje se ogleda i u međusobnim podrškama na međunarodnom planu i zahvalio je na principijelnoj poziciji Venecuele po pitanju KiM, kao i glasanju protiv prijema takozvanog Kosova u Interpol i Unesko“.

Zamenik ministra spoljnih poslova Venecuele potvrdio je podršku Venecuele stavovima Srbije u vezi sa KiM, koja je dosledna i nepodložna promenama On je kazao da se „Vlada Venecuele zalaže za dijalog, kao jedini način za postizanje trajno održivog rešenja, te zahvalio Vladi Srbije što razume tešku situaciju kroz koju prolazi Venecuela i pruža podršku mirnom rešavanju krize kroz dijalog“.

Priština se ponovo prijavila za Unesko

Ivica Dačić izjavio je juče da se Kosovo ponovo prijavilo da bude članica Interpola, a moguća je prijava za članstvo u Unesko. Dačić je novinarima u Beogradu rekao da se Srbija „priprema za tu borbu i da će Kosovo ponovo izgubiti“. „Ne razumem tu potrebu Kosova za takvim samoubilačkim postupcima. Izgubiće sa još gorim rezultatom“, rekao je Dačić posle sastanka s ministrom spoljnih poslova Burundija Ezekjelom Nibižirom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari