Dačić: Srbija se ne meša u unutrašnje stvari Crne Gore, ali je interesuju prava srpskog naroda 1Foto: FoNet/Slobodan Miljević

Ministar spoljnih poslova Srbije i lider Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je večeras da se Srbija ne meša unutrašnje stvari Crne Gore, ali je interesuju prava srpskog naroda.

Dačić je za „Oko“ Radio-televizije Srbije, komentarišući situaciju u Crnoj Gori povodom usvajanja spornog zakona o verskim slobodama, ocenio da je to „najgori trenutak“ između srpskog i crnogorskog naroda.

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović, prema Dačićevim rečima, igra na kartu stvaranja većine koju može da okupi na antisrpskoj politici, što Dačić smatra duboko pogrešnom politikom.

Ne znam šta ga je nateralo na ovako nešto i mislim da je to veoma loš potez, ali u pitanju je druga država. Mi se ne mešamo u njihove unutrašnje stvari, ali nas interesuju prava našeg naroda, ali kao što je rekao i predsednik Vučić – mirno, pametno i bez izazivanja sukoba, istakao je Dačić.

Ne verujem da će bilo ko smeti da krene na svetinje, oenio je Dačić i napomenuo da Srbija ima ustavnu obavezu da se brine o pravima Srba koji žive van Srbije. Država je u kontaktu predstavnicima srpskih partija u Crnoj Gori i predstavnicima Srpske pravoslavne crkve, potvrdio je Dačić.

Mi apelujemo na mir, bez sukoba, bez incidenata i apelujemo na jedinstvo srpskog naroda, rekao je Dačić i izrazio nadu da će ipak razum prevladati i da se neće izazivati sukobi.

Komentarišući incident u Skupštini Srbije, rekao je da je to ispad lidera pokreta Dveri Boška Obradovića. Potrebno nam je jedinstvo naroda, a ne da se tučemo u Skupštini, rekao je Dačić, ocenivši kako Srbija time pokazuje da nema jedinstvenu državnu politiku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari