Dačić: Uspeli da sačuvamo biračko telo 1Foto: MRM

Želim da se zahvalim svima koji su glasali za nas. Svima koji su na ovim specifičnim izborima izneli veliki teret, rekao je Ivica Dačić na konferenciji za novinare i dodao da su svega dve koalicije koje imaju ozbiljne parlamentarne stranke prešle cenzus.

Prema njegovim rečima, uspeli su da sačuvamo biračko telo.

„Bez obzira što smo mogli neki procenat više uspeli smo da opstanemo i da zadržimo odbornike u gradskom parlamentu. Naša koalicija koja je izdržala sve testove vremena na nivou srbije ima više od 10 odsto. Zadovoljstvo u ostalim opštinama. Važni izbori za budućnost naše partije. Bila nam je po javnom mnjenju namenjena sudbina da ostanemo ispod cenzusa, ali mi smo uspeli. Atmosfera je bila da se glasa za SNS ili protiv. Mi smo ipak uspeli da ostvarimo dobar rezultat. Čestitam Vučiću, dobro smo radili u četori godine“, rekao je Dačić.

On je dodao da ako bude volje sa druge strane da su spremni da to nastavimo, ali o tome će se tek razgovarati.

„Imaćemo oko osam odbornika, a ako bismo napravili koaliciji sa SNS, to bi bilo oko 72 odbornika. Veliki uspeh“, naveo je.

Na pitanje novinara šta dalje u Beogradu, rekao je da to zavisi od SNS i Vučića. Upitan da kaže šta je razlog zbog čega su umanjeni rezultati on je rekao da u Beogradu SPS tradicionalno ima lošije rezultate, ali šta da kaže DS.

On je primetio i da je krajnje neuobičajeno da strani ambasadori obilaze biračka nesta. Na kraju je naveo da će zajedno sa Palmom i Aleksandrom Antićem otići u SNS da čestita Vučiću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari