"Dan srpskih studenata" 15. februara u Oksfordu 1Foto: Aleksandar Veljković (Arhiva)

Skup pod nazivom „Dan srpskih studenata“ organizovaće Nacionalni centar za talente 15. februara na kultnom „Chris Church“ koledžu u Oksfordu.

Prema najavi organizatora, skup je deo šireg projekta povezivanja zajednice srpskih studenata na Oksfordu sa predstavnicima državnih i privatnih kompanija iz Srbije, profesorima Univerziteta Oksford, diplomatskog kora i predstavnika britanske Mense.

„Namera organizatora je da se našim studentima pruži podrška i da se učesnici povežu radi sistemskog obezbedjivanja uslova pre, za vreme i nakon završetka studija na tom prestižnom univerzitetu“, navedeno je u saopštenju.

Na skupu će se studentima pored pokrovitelja obratiti i potpredsednica korporativnih poslova United Grupe Dragica Pilipović Chaffey, ambasador Srbije u Velikoj Britaniji Aleksandra Joksimović, predstavnik studenata Filip Živanović, direktorka u Evropskoj banci za obnovu i razvoj Ana Drašković, komercijalni direktor Srbijagasa Dragan Vučur, Miloš Stojanović iz Facebook-a i drugi.

Pokrovitelj skupa je princeza Jelisaveta Karađordjević, a finansijsku podršku pružila je SBB fondacija. Dan srpskih studenata biće organizovan na kultnom „Chris Church“ koledžu u Oksfordu, na kom je studirao i otac princeze Jelisavete.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari