Delegacija EU u Srbiji: Neopravdane istrage ne bi trebalo da se sprovode 1Foto: BETAPHOTO/European Commission/Etienne Ansotte/MO

Delegacija Evropske unije (EU) u Srbiji obaveštena je o zahtevu Uprave za sprečavanje pranja novca za dobijanje informacija o finansijskom toku i drugim detaljima za više medija i NVO, razmatra dodatne informacije i činjenice kako bi u potpunosti razumela događaje, ali poručuje da „neopravdane istrage ne bi trebalo da se sprovode.“

„Obavešteni smo o zahtevu Uprave za sprečavanje pranja novca za dobijanje informacija o finansijskom toku i drugim detaljima za više medija i NVO, između ostalih„, rečeno je FoNetu u Delegaciji EU.

„Razmatramo dodatne informacije i činjenice kako bismo u potpunosti razumeli događaje, uključujući vremenske odrednice i procedure“, objašnjavaju u Delegaciji EU, ali ističu da „NVO i mediji imaju ključnu ulogu u srpskom društvu i oni treba da rade slobodno, bez neprimerenog pritiska“.

„Iako se zalažemo za punu transparentnost, neopravdane istrage ne bi trebalo da se sprovode“, poručuju iz Delegacije EU.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

4 reagovanja na “Delegacija EU u Srbiji: Neopravdane istrage ne bi trebalo da se sprovode”

 1. Zasto se boje ako im je sve čisto? Ko i u čije ime sprečava državu da se bori
  protiv pranja novca i finansanja terorizma? Nadležne institucije se jedine koje odlučuju kada i koga treba proveravati.. Niko, pa ni tzv, demokrate zastupnici tzv. Evropskih vrednosti, ne smeju da vrše pritisak na nadležne državne organe.

  • Naravno da treba proganjati ove novinarčiće i NVO, koji rade protiv najboljeg mešu nama.
   Ni slučajno ne treba dirati Malog, zbog tričava 24 stana ili Vulina zbog tetke iz Kanade, ili sve ove perače para preko graševinskih firmi, Beograda na vodi i slične.
   Ipak su novinari najopasnija gamad, koja kvari „Zlatno doba“ u kome živimo.

   • Dragoljubi mi, pa gde su ta 24 stana? Istraživali ste i …? Gde su? BIRN, CIRN, LIP, PIP, GLOT, TLOT… su baš lepo „istražili“, dva dana, i „rekao mi neko, damu je rekao neko, da je njegov neki prijatelj čuo od nekog“… Ma idi begaj, baš im je pouzdan izvor, ali ako ti je tako lakše, dobro.

 2. A šta je za vas „neopravdano“? Pa, moramo da vidimo ko plaća ove strance koji nam pale i uništavaju Beograd. Sigurno nisu došli iz ubedjenja ovde.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.