Devet partija i organizacija potpisuje Memorandum o budućnosti Vojvodine 1Foto: Beta/Dragan Gojić

Predstavnici političkih partija i organizacija iz Vojvodine potpisaće u utorak Memorandum o budućnosti Vojvodine, saopšteno je danas.

Memorandum će potpisati predstavnici Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV), Vojvođanske partije (VP), Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini (DSHV), Alijanse vojvođanskih Rumuna, Crnogorske partije, Saveza Slovaka Vojvodine, Zajedno za Vojvodinu, Liberalno-demokratskog pokreta Vojvodine i Foruma V-21.

LSV, VP i DSHV su krajem novembra u Subotici usvojili Memorandum o budućnosti Vojvodine i poručili da „Vojvodina nije problem, već rešenje problema“.

Lider LSV-a Nenad Čanak rekao je tada da Vojvođani u poslednjih 30 godina slušaju da nije vreme da se govori o Vojvodini i da 30 godina slušaju da ima prečih i važnijih stvari.

„Okupili smo se da kažemo da je vreme i da ako nije sada neće biti nikada. I ako to pitanje mi ne postavimo, neće ga niko postaviti. Vojvodina nije problem, ona je pitanje. Ona nije problem, ona je rešenje problema“, poručio je tada Čanak.

Predsednik DSHV-a Tomislav Žigmanov je rekao da je Hrvatima stalo da budu građani države koja će biti postavljena na moderan način, odnosno decentralizovana, gde će i autonomija Vojvodine biti u punom kapacitetu, koja će raditi na evropskim integracijama.

Predsednik Vojvođanske partije Aleksandar Odžić ocenio je da je Vojvodini potrebno vratiti politički i ekonomski suverenitet, a građankama i gradđanima Vojvodine dostojanstvo i pravo na normalan život.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari