DHSS kolektivno pristupila Pokretu obnove Kraljevine Srbije 1

Celokupno članstvo Demohrišćanske stranke Srbije, na čelu sa predsednicom Olgicom Batić, danas je kolektivno pristupilo Pokretu obnove Kraljevine Srbije.

Pokret obnove Kraljevine Srbije najmlađa je politička stranka, registrovana 17. jula 2017. godine. Za samo sedam dana prikupljeno je više od 12.000 overenih potpisa građana Srbije, a za tri meseca postojanja, formirano je više od 70 gradskih i opštinskih odbora širom Srbije, navodi se u saopštenju. Stranci je u međuvremenu prišao jedan republički, tri pokrajinska poslanika, čime je stranka postala parlamentarna, kao i preko 50 odbornika u većim gradovima i opštinama Srbije.

– POKS je jedina politička stranka u Srbiji koja se zalaže za obnovu Kraljevine Srbije i uređenje države po modelu najuspešnijih i stabilnih monarhija Evrope, Velike Britanije, Švedske, Norveške, Danske, Belgije, Holandije i Španije. Sve više građana, udruženja građana, ali i drugih političkih stranaka to uviđa. Zbog toga nam je kolektivno pristupila i Demohrišćanska stranka Srbije, a uskoro očekujemo i još neke stranke da nam se pridruže. POKS je čvrsto zauzeo poziciju srpske umerene desnice na političkoj sceni Srbije i očekujemo da ćemo ubrzo postati najjači zastupnici te ideje – rekao je zastupnik POKS, narodni poslanik, Žika Gojković.

Prema rečima Olgice Batić, ideje Pokreta obnove Kraljevine Srbije, Demohrišćanska stranka Srbije baštini već više od 20 godina. – Odlučili smo da kolektivno pristupimo POKS-u jer se moramo ujediniti svi koji isto mislimo, da bi smo brže i lakše ostvarili naše ciljeve. Više hiljada članova DHSS daće puni doprinos u borbi za ostvarenje programskih ciljeva POKS, za tradicionalne vrednosti, očuvanje porodice kao stuba našeg društva, za srpskog seljaka i punopravno članstvo Srbije u Evropskoj uniji – rekla je predsednica Demohrišćanske stranke Srbije, Olgica Batić.

– POKS jača i u Šumadiji. Mnogi odbori Nove Srbije i drugih stranaka su nam kolektivno pristupili. Ceo Ivanjički odbor Nove Srbije, sa svih šest odbornika u Skupštini opštine, predsednica Gradskog odbora Nove Srbije iz Čačka, a narednih dana biće još zvučnih „pojačanja“ u našem timu – rekao je jedan od osnivača POKS, Mirko Čikiriz iz Kragujevca, državni sekretar u Ministarstvu pravde.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “DHSS kolektivno pristupila Pokretu obnove Kraljevine Srbije”

  1. Значи свих петнаест чланова је приступило Покрету обнове Краљевине Србије. Мада ипак није све у масовности, колико је новосновани покрет појачан за такве гиганте политичке сцене Србије као што су Жика Гојковић и Мирко Чикириз.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.