Direktoru Kancelarije za Kosovo i Metohiju dozvoljen ulazak na Kosovo 1Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Vlada Kosova saopštila je danas da je dozvolila direktoru Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije Petru Petkoviću, da uđe danas na Kosovo i boravi u planiranoj dvodnevnoj poseti, dok u kabinetu ministarske spoljnih poslova navode da o tome nisu obavešteni, kao ni predsednik opštine Srbica, prenosi Kosovo onlajn.

Portparolka vlade Antigona Badžaku rekla je da je dozvola data u koordinaciji sa Ministarstvom spoljnih poslova Kosova, prenosi Gazeta ekspres.

Vlada poštuje Briselski sporazum u vezi sa posetama srpskih zvaničnika, kojim je određeno da se oko svake posete mora konsultovati, a zatim i doneti odluka, rekla je Badžaku, dok su u kabinetu ministarke Haradinaj-Stuble ranije rekli kako nisu informisani o Petkovićevoj poseti.

O poseti Petkovića manastiru Banjska nije bio obavešten ni predsednik opštine Srbica Bekim Jašari, koji je rekao da ga centralni nivo vlasti o tome nije obavestio.

Poštovani građani, ovo nije država za koju su se naši mučenici i heroji borili i žrtvovali. Ovo ne bi trebalo da bude način našeg demokratskog upravljanja i zaštite interesa građana. Izvinjavam se porodicama mučenika i civilnim žrtvama rata i svim građanima zbog ove neželjene posete, o kojoj me Vlada nije unapred obavestila, objavio je Jašari.

Ovo je prva poseta Petkovića Kosovu nakon što je dužnost šefa Kancelarije za Kosovo i Metohiju preuzeo od Marka Đurića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari