Đilas: Kad sam bio gradonačelnik, novogodišnji koncert koštao manje 1Foto: beogradodlucuje.rs

Povodom tvrdnji Aleksandra Vučića da su se „honorari za izvođače na novogodišnjem koncertu u Beogradu plaćali mnogo više u Đilasovo vreme“, jedan od osnivača Saveza za Srbiju Dragan Đilas saopštio je da predsednik Srbije i Srpske napredne stranke i u novoj godini nastavlja sa “bezočnim laganjem javnosti”.

Kada sam ja bio gradonačelnik Beograda, honorari za izvođače na novogodišnjem dočeku bili su višestruko niži no što su danas. I što je važnije, nisu plaćani iz budžeta grada, odnosno od novca građana, već su te troškove pokrivali sponzori. Grad je snosio samo tehničke troškove koncerta, kao što su bina, rasveta i ozvučenje“, navodi se u saopštenju.

Đilas je naveo da postoji još jedna jasna razlika između njegovog i Vučićevog vremena: ko i kada dariva provorođenu bebu.

Gradonačelnik Beograda je tradicionalno uručivao poklon za prvorođenu bebu, ali to nije činio u ponoć, već sutradan – kada se mama odmori od porođaja i naspava. I to sam radio u prisustvu oba roditelja. Pa valjda je logično da dete, uz majku, vidi najpre otac, jer je ipak on malo zaslužniji za njegovo rođenje od gradonačelnika ili predsednika države“, zaključuje Đilas u saopštenju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari