Đukanović: Idioti da se ne trude, ja ću fotografisati autobuse 1Foto: Medija centar

Poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović objavio je na svom Tviter nalogu da se nada da će ogroman broj autobusa sa pristalicama doći u Beograd da pozdravi prisustvo ruskog predsednika Vladimira Putina.

Predsednika Rusije Vladimira Putina danas će ispred Hrama Svetog Save dočekati građani kako bi ga pozdravili.

Predstavnici Srpske napredne stranke pozivaju pristalice putem društvenih mreža da dočekaju Putina i „šetaju za pristojnu i normalnu Srbiju koja ume da ceni prijatelje“.

Zvanično, skup je jedino najavilo Udruženje Centar za razvoj Beograda koje tvrdi da za to nema zvaničnu podršku Vlade Srbije niti vladajućih partija. Na društvenim mrežama najavljeno je okupljanje u centru grada, kod palate Albanija, od 14 časova odakle će u 17 časova krenuti u šetnju do Hrama Svetog Save.

Prema objavama na društvenim mrežama na skup će doći građani iz cele Srbije, a poslanik SNS Vladimir Djukanović je na Tviteru napisao da se nada da će u Beograd stići veliki broj autobusa.

„Idiotima koji će danas da fotografišu buseve poručujem da ne moraju da se trude. Ja ću ih fotografisati jer se nadam da će ih biti ogroman broj“, napisao je Djukanović.

Na sajtu Grada Beograda navedeno je da je trasa kretanja osoba koje će prisustvovati tom događaju Studentski trg – Vasina – Kolarčeva – Terazije – Kralja Milana – Slavija – Bulevar oslobođenja.

Navedeno je i da će zbog dolaska velikog broja građana na skup u centru grada od 14.00 do 21.00 biti usporen saobraćaj, sa povremenim obustavama u Nemanjinoj ulici, Kneza Miloša i Takovskoj, od Mostarske petlje do Cvijićeve ulice, u Bulevaru kralja Aleksandra, od Takovske do Batutove, u Sarajevskoj ulici, Savskoj, Milutina Milankovića, Vladimira Popovića, Ruzveltovoj i Bulevaru vojvode Bojovića.

Putin bi oko 18.00 trebalo da obiđe hram sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, gde će ih dočekati srpski patrijarh Irinej.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari