Đukanović: Kosovo je par ekselans bezbednosno pitanje za Evropu 1Foto: EPA/BORIS PEJOVIĆ

Rešenje pitanja Kosova važno je za regionalnu stabilnost, ali i za Evropu, a do njega bi trebalo doći kompromisom, poručio je predsednik Crne Gore Milo Đukanović u Bratislavi, na panelu u okviru Globsec 2019 foruma.

Na Forumu učestvuju i predsednici Srbije i Kosova Aleksandar Vučić i Hašim Tači, kao i direktorka za Zapadnu Evropu Zapadni Balkan i Tursku u Evropskoj službi za spoljne poslove Angelina Ajhorst. “Zaista se nadam se će Aleksandar Vučić i Hašim Tači nastaviti dijalog.

Mislim da je najvažnije da se učesnici vrate za sto”, rekao je Đukanović, prenosi portal RTCG. Đukanović je dodao da se nada da je rešenje problema Kosova moguće i da će Beograd i Priština u Parizu nastaviti razgovore. “Pitanje Kosova mora biti rešeno kompromisom, poštujući interese obe strane”, poručio je Đukanović.

On je ocenio da pitanje Kosova nije samo regionalni, nego i širi problem. “Mislim da je važno da Evropa prepozna svoju veliku odgovornost u ovom problemu. Ovo je par ekselans bezbednosno pitanje za Evropu”, poručio je Đukanović. (

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari