Đukanović: Zakon ne da da se menjaju REM i RTS, opoziciju što više na ekran da se blamira 1Vladimir Đukanović Foto: Medija centar

Član Glavnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) i poslanik u Skupštini Srbije Vladimir Đukanović izjavio je danas da ne postoji zakonski mehanizam kojim bi vlast inicirala smene unutar Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) i RTS-a.

On je rekao da ne postoji zakonska mogućnost da se ispune ti zahtevi opozicije.

„Ne postoji zakonska mogućnost. (Jedan od lidera Saveza za Srbiju Nebojša) Zelenović je tražio da mi njih političkim dogovorom smenimo i da se onda dogovorimo pola-pola. Ja sam ga pitao hoćete vi iz svog džepa da platite tužbe koje će sve dobiti. Ovo su alibi zahtevi da bi mogli da kažu idemo u bojkot“, kazao je Đukanović tokom gostovanja na televiziji N1.

Đukanović je ocenio da su 42 zahteva Stručnog tima Udruženja „Jedan od pet miliona“ besmisleni i gomila fraza i da o njima neće da razgovara.

„O predlozima Crte, Cesida, Transparentnosti hoćemo da pričamo, imam racionalnih predloga. Pokret slobodnih građana je dao jedan papir, ima stvari koje su neracionalne, ima stvari koje su konkretne i o kojima možemo da pričamo“, kazao je on.

Govoreći o prostoru koji vladajuća stranka dobija u medijima, Đukanović je rekao da se zalaže da SNS u kampanji ne bude u medijima i da se vreme da opoziciji.

„Ako treba jedino na tv duele da idemo ako nas pozovu. Da se sve vreme sveta da njima. Što se tiče privatnih televizija, ne možete da utičete na uređivačku politiku, ali ja im kažem – molim vas zovite opoziciju što više“, istakao je on dodajući da što je opozicije više u javnosti, to će lošije proći na izborima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari