Dodik: U Predsedništvu BiH postoji konsenzus o evropskom putu, ali ne i o NATO 1Milorad Dodik Foto: FoNet/AP

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je danas na sastanku sa zamenikom američkog državnog sekretara Džonom Salivenom rekao da u Predsedništvu BiH postoji konsenzus o evropskom putu BiH, ali da nema konsenzusa kada je reč o ulasku BiH u NATO.

Dodik je novinarima u Sarajevu rekao da Republika Srpska nije spremna da ide dalje u vezi sa tim pitanjem, imajući u vidu Rezoluciju Narodne skupštine Republike Srpske o vojnoj neutralnosti.

On je preneo da je Saliven na sastanku sa članovima Predsedništva BiH izneo poruku podrške Dejtonskom sporazumu, evropskom putu BiH i putu u NATO.

Članovi Predsedništva BiH Milorad Dodik, Željko Komšić i Šefik Džaferović primili su danas u Sarajevu zamenika američkog državnog sekretara SAD Džona Salivena, koji im je preneo da SAD podržavaju teritorijalni integritet i suverenitet BiH.

„Salivan je izrazio očekivanje da će doći do skorog formiranja vlasti na svim nivoima i podržao nastavak sprovođenja reformi na putu ka evroatlantskim integracijama s ciljem održavanja stabilnosti i mira“, saopšteno je iz Predsedništva BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari