Drecun: Nećemo priznati ovako samoproglašeno nezavisno Kosovo 1Foto: N1 (Arhiva)

Šef skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun izjavio je danas za televiziju Pink da lideri kosovskih Albanaca „beže od razgovora“ sa Beogradom, jer znaju da bi moralo da se razgovara o rešenju koje je obostrano prihvatljivo.

Za nas nikako nije prihvatljivo i nećemo priznati ovako samoproglašeno nezavisno Kosovo, rekao je Drecun. On je rekao da vlasti u Prištini hoće dijalog sa Beogradom, ali da rezultat bude garantovan i da Srbija prizna nezavisnost Kosova.

Govoreći o odlasku Ramuša Haradinaja danas u Hag, pred Specijalni sud za zločine na Kosovu, Drecun je dodao da on „igra staru igru“ koja mu je donela rezultat i prilikom procesa u Haškom tribunalu. Tada je „iz miljea lokalnog kriminalca i teroriste“ uspeo da se izdigne na nivo političke figure broj jedan među kosovskim Albancima, rekao je on.

Sada to isto radi, želi da se pokaže kao branilac kosovskih interesa i da dobije što više glasova za naredne izbore rekao je Drecun. Drecun je, povodom nedavnih hapšenja Srba na Kosovu, rekao da je srpski narod pod stalnim pritiskom, koji će se pojačavati pred izbore.

Oni žele da unesu razdor i ometaju jedinstvo uspostavljeno preko Srpske liste sa Beogradom. Potrebni su incidenti, koriste novac za ucene, koristiće pojedince koji deluju protiv Srpske liste i aktuelne vlasti u Srbiji, konstatovao je Drecun.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari