DS osudila pretnje na račun organizacije CRTA i novinara KRIK-a 1Foto: Logo

Demokratska stranka (DS) osudila je danas pretnje koje je na račun organizacije CRTA i novinara KRIK u Skupštini Srbije izrekao poslanik vladajuće Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović, istakla je predsednica Resornog odbora DS za informisanje Tatjana Manojlović.

Nova orkestrirana hajka iz skupštinskih klupa na organizacije i ljude sa kritičkim stavom prema sadašnjoj vlasti, još jednom je pokazala da Radio televizija Srbije (RTS) više ne bi smela direktno prenositi sednice ovakvog parlamenta, naglasila je ona.

U saopštenju se podseća da je Martinović optužio novinare KRIK da peru novac i ne plaćaju porez, dok

je za predstavnike CRTA rekao da voze najnovije i najskuplje automobile i tvrdio da imaju predstavništvo u vili na Dedinju.

Osim neosnovanih optužbi, targetiranja i podsticanja mržnje, veoma opasnim se mora smatrati javno iznošenje kućne adrese pojedinih ljudi koje je Martinović etiketirao, upozorila je Manojlović.

Prema njenim rečima, skupštinski prenosi na Drugom programu RTS potpuno su obesmišljeni i odavno predstavljaju očiglednu i svesnu zloupotrebu javnog resursa u svrhu „prostačkog političkog marketinga“.

Ta stranka podseća da je predložila da RTS ukine direktne prenose skupštinskih zasedanja na svom Drugom programu, a da Narodna skupština pokrene svoj televizijski kanal putem kojeg bi zainteresovana javnost mogla da prati sednice najvišeg predstavničkog doma u zemlji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari